Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Από 18 έως 26/8 οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Σε ανακοίνωση της η ΚΝΕ Μεσολογγίου απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις δραστηριότητες που θα γίνουν στο Μεσολόγγι στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα γίνουν από 18 έως 26 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το μέλλον δεν θα ρθει από μονάχο του αν δε πάρουμε μέτρα και μείς..» Με τα λόγια του ποιητή Βλ. Μαγιακόφσκι καλούμε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους και κάθε νέο και νέα που ονειρεύεται μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αγωνία, στη μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας. Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή.

 

Το φεστιβάλ μας αντέχει στο χρόνο και παραμένει νέο. Ο λόγος; Ο στόχος για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και δεν είναι άλλος από την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Μέσα στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τιμάμε τα 100 χρόνια από το μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο. Τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση η οποία απέδειξε πως ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας θα λειτουργήσει αθλητικό camp από τις 18 έως τις 26 Αυγούστου.

Ο σκοπός του αθλητικού camp είναι να αναδείξει την ανάγκη της νεολαίας για δωρεάν άθληση μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά. Με σύνθημα "ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη της νεολαίας" καλούμε όλους τους νέους της πόλης μας και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Θέλουμε να αποτελέσει μια ευκαιρία να συναντηθούμε, να αθληθούμε, να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε και μια αρχή ώστε να παλεύουμε μαζικά, για δωρεάν, ασφαλείς και προσβάσιμους χώρους για όλους τους νέους, αλλά και γενικότερα για όλα τα προβλήματα που χειροτερεύουν τη ζωή μας.

Μέσα απ τις αθλητικές δραστηριότητες θέλουμε να ξεδιπλωθούν τα οφέλη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, η ευγενής άμιλλα, η φιλία, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η αγωνιστικότητα. Για μας δεν έχει σημασία η ήττα ή η νίκη, τα έπαθλα, αλλά η συμμετοχή και η χαρά του παιχνιδιού. Επιδιώκουμε όλα τα παιχνίδια να γίνουν σε ευχάριστο κλίμα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίς αντιαθλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε όλα τα αθλήματα η συμμετοχή είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και ορισμένα μετάλλια και βιβλία με συμβολικό χαρακτήρα.

Όλο το αθλητικό camp στήνεται με το μεράκι των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και δεν έχει καμία στήριξη από επιχειρήσεις και χορηγούς. Καλούμε όλους τους αθλητές, γυμναστές, εκπαιδευτικούς, γονείς, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούν και να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της νεολαίας στο Μεσολόγγι

Ζητάμε την βοήθεια των ερασιτεχνικών σωματείων είτε υλικοτεχνική, είτε συμβουλευτική, είτε με τη συμμετοχή των μελών τους στα τουρνουά και τη συμμετοχή όλων στη συζήτηση για τον αθλητισμό στις 26 Αυγούστου όπου και θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων των συμμετεχόντων!

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο www.43ofestivalknemessolonghi.wordpress.com, πείτε το στους φίλους σας, διαδώστε το παντού, βάλτε κι εσείς το χεράκι σας να ακουστεί παντού ότι Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!!"