Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Σεπτέμβριο... η διοργάνωση της Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων Μεσολογγίου

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται  ηδιοργάνωση της Αναπτυξιακής Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων Μεσολογγίου καθώς,σύμφωνα με πληροφορίες μας, πριν από λίγο αποφασίστηκε η αναβολή διεξαγωγής τηςέκθεσης που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το τετραήμερο 28 - 31 Ιουλίου και ημετάθεσή της εντός του Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο, ότιθα προκαλέσει νέο κύκλο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αφού ως αιτία της μετάθεσηςμάλλον είναι η απροθυμία συμμετοχής εκθετών, λόγω του μεγάλου τιμήματος για τηνενοικίαση περιπτέρου. Ενδεικτικά για έναπερίπτερο 10 τ.μ. το κόστος συμμετοχής ξεπερνά τα 500€ χωρίς να υπολογίζονταιτα επιπλέον κόστη για την οργάνωσή του.
Ως αίτια αυτού του υψηλούτιμήματος, πολλοί την αποδίδουν, στην εμμονή της δημοτικής αρχής στην «κλειστή»τέντα και κυρίως στην επιλογή της αποβάθρας του λιμανιού, για την ανάπτυξη τωνπεριπτέρων της έκθεσης.
Μια «εμμονή» που πηγάζει απόμικροπολιτικές σκοπιμότητες και μόνο και που δυστυχώς την «πληρώνει» η πόλη…προκειμένου να καταδειχθεί η διαφορά από τους προηγούμενουςΓια το ζήτημα ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Τάσος Σκαρμούτσος τόνισε:


"Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου 2017.

Οι λόγοι που υποδεικνύουν την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης και διεξαγωγής της έκθεσης αφορούν:

Α) Την απαραίτητη ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων για την κάλυψη των αναγκών. Σύμφωνα με την εισήγηση του εντεταλμένου Μηχανικού της κατασκευάστριας εταιρείας, τέθηκαν σοβαρά τεχνικά ζητήματα σχετικά με την διαδικασία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έως την -αρχικά -προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της έκθεσης και ειδικότερα η αίτηση για ν. 6 παροχή στον ΔΕΔΔΗΕ για την περιοχή του λιμένα Μεσολογγίου.

Β) Για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας και κλιματισμού, σύμφωνα με σχετική εισήγηση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, των υποστηρικτών και των 75 και πλέον - έως σήμερα - εκθετών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Κάθε άλλη ερμηνεία ή προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, προκαλεί μόνο ζημία στην συλλογική προσπάθεια Δήμου και φορέων για την ανάπτυξη της περιοχής. "