Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Με "Λυσιστράτη" ολοκληρώνεται στις 9/8 το 31ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών. Εντυπωσίασε το κοινό η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»


Με την   κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Ναταλία Τσαλίκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου, το 31ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών,.
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται: Στο Μεσολόγγι από το χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Δήμου (Πινακοθήκη Κεντρικής πλατείας), και το Δημοτικό Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου (Πεζόδρομος – τηλέφωνο επικοινωνίας 26310-27268 κυρία Αγγελική Συρροκώστα). Στο Αγρίνιο από το τουριστικό γραφείο Νάτσης Travel (οδός Σαλάκου 2 - τηλ. 26410-33300).





Στα πλαίσια του φεστιβάλ το Σάββατο 29 Ιουλίου, η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών. Ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου  και η Λένα Παπαληγούρα ενσάρκωσαν  τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κατά το πρότυπο των τριών ηθοποιών, αποδίδοντας παράλληλους ρόλους (Αιμίλιος Χειλάκης ως Αγαμέμνων και Αχιλλέας, Αθηνά Μαξίμου ως Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και Λένα Παπαληγούρα ως Ιφιγένεια και Πρεσβύτης) ενώ συμμετείχε επίσης 9μελής χορός γυναικών.
Η παράσταση του αρχαίου δράματος εντυπωσίασε ιδιαίτερα και για την μουσική της πρωτοτυπία, η οποία ανήκει στο γνωστό συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.