Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Διόδια από μεθαύριο και στο τμήμα Αντίρριο - Μεσολόγγι της Ιόνιας Οδού

 

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότισύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τοΝ.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «ΙόνιαΟδός», τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θαξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/Κ Αντίρριο – Α/Κ Χαλικίου” της Ιόνιας Οδού.

 

Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σεεφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα έχει μήκος 46,5χλμ. και περιλαμβάνει στηνπαρούσα φάση το μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας καιτους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Μεσολογγίου.

 

Οι τιμές διοδίων τελών είναι ανάσταθμό και κατηγορία οχήματος οι ακόλουθες:

 


Κατηγορία Οχήματος
Τύπος Οχήματος Περιγραφή
Μετωπικά Διόδια Κλόκοβας
Πλευρικά διόδια Μεσολογγίου
Κατ. 1
Δίκυκλα, τρίκυκλα
2,05€
0,85€
Κατ. 2
Ελαφρά οχήματα
2,95€
1,25€
Κατ. 3
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις (4) άξονες
7,45€
3,10€
Κατ. 4
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις (4) ή περισσότερους άξονες
10,40€
4,40€

 

Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίουτέλους καθορίζεται:

  • Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
  • Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
  • Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.

 

Σε καμία περίπτωση δεν είναιδυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανάσε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σεκαμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικόσταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στοίδιο ταξίδι.

 

 

Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 χιλιόμετρα απότα συνολικά 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού. Το εναπομείναντα 14 χλμ. απόΠέρδικα Ιωαννίνων έως και Α/Κ Εγνατίας, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στηδιαδρομή από Αντίρριο έως Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση δυο: α) Κλόκοβαςκαι β) Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι 2 απότις συνολικά 4 ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικώνσταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας καιΓοργόμυλου θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.

Κλείνοντας επισημαίνουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος τηςΙόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

Α) 24ωρα ΠερίπολαΟδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιο αριθμόΈκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Γ) Τηλεφωνική ΕξυπηρέτησηΠελατών στον αριθμό 2641 306 306

Δ) Δωρεάν ΟδικήΒοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίη