Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Στη Ναύπακτο, 200 αθλητές από 44 σωματεία, για την εκκίνηση του Πανελληνίου ορεινής ποδηλασίας

Εκκίνηση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας το οποίο θα γίνει από σήμερα Παρασκευή (21/07) έως και την Κυριακή (23/07) στη Ναύπακτο. Διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν 200 αθλητές και αθλήτριες, από 44 σωματεία, απ’ όλη την Ελλάδα.

Θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του Cross Country XCO (Αντοχής) και Team Relay (Σκυταλοδρομία), ενώ για πρώτη φορά θα γίνει και το Eliminator mtb, το οποίο θα διεξαχθεί για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, άνω των 17 ετών, με την συμμετοχή 75 αθλητών και αθλητριών. Διοργανωτές του Πανελληνίου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και την Μ.Κ.Ο. «Πράσινο+Μπλε».

• Σήμερα Παρασκευή (21/07) θα γίνει ο αγώνας Team Relay – σκυταλοδρομία, με αφετηρία και τερματισμό στο πάρκινγκ του κάστρου της Ναυπάκτου.

• Αύριο Σάββατο (22/07) θα γίνουν οι αγώνες XCO (09:00 -12:00 και 17:00-19:30), στο κάστρο και πάλι. Οι βραβεύσεις των νικητών θα γίνουν στις 21:00, στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

• Την Κυριακή (23/07), τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ο αγώνας Eliminator (10:30-13:00) στην παραλία Ψανή, μέσα στη Ναύπακτο, όπου θα γίνει και η βράβευση των νικητών (13:00).

Το αγωνιστικό μέρος του Πανελληνίου Cross Country XCO θα γίνει σε μια επιλεγμένη διαδρομή γύρω από το κάστρο και την παλαιά πόλη αποτελούμενη από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., που επαναλαμβάνεται. Στην ίδια διαδρομή στο Κάστρο της Ναυπάκτου όπου είχε φιλοξενηθεί και η περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου.

Όσο για το Πανελλήνιο Eliminator mtb, ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, αυτό θα διεξαχθεί σε ειδικό χώρο διαδρομή που έχει διαμορφωθεί μέσα στη Ναύπακτο στην παραλία Ψανή.

 

Με τα δύο παραπάνω Πανελλήνια πρωταθλήματα ολοκληρώνεται στην Ναύπακτο ένα εντυπωσιακά πλούσιο 10ήμερο ποδηλασίας, αφού έχουν προηγηθεί οι Βαλκανικοί Αγώνες και οι Διεθνείς αγώνες Lepanto 2017 που έγιναν την περασμένη εβδομάδα (14-15/07).

Χορηγοί: VOLVO Cross Country, Arla protein milk, Alcatel, ΦΑΓΕ, Lurpak, Νέα Οδός και υποστηρικτές: Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Advance travel, Minoan Lines, Depend sports, Ideal, Shimano, Scott, Kenda, Cube, Zelvegian, First aid Ambulancie.