Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Π. Παπαδόπουλος: Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πρέπει να θέσουν οριστικά τέλος στα σενάρια μετακίνησης των υπηρεσιών από Μεσολόγγι σε Αγρίνιο

Αυστηρά μηνύματα με έμμεσους αποδέκτες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο Π. Παπαδόπουλος με αφορμή σενάρια για μετακίνηση στο Αγρίνιο από το Μεσολόγγι των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Στη δήλωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου τονίζει:

"Πρέπει να θυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ιδρύθηκε με το νόμο 3918/2011, στον οποίο έχουν ενταχθεί τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κ.λπ.) και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες από 1-1-2012 σε τέσσερις τομείς: α) Νοσοκομεία του ΕΣΥ, β) Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, γ) Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου (τέως ιατρεία ΙΚΑ) και δ) συμβεβλημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Βελτιωτικές παρεμβάσεις υπήρξαν με το νόμο 4328/2014 (ΦΕΚ Α 38-2014).

Από τον ιδρυτικό νόμο έδρα του ΕΟΠΥΥ προσδιορίστηκε με σαφήνεια το Μεσολόγγι ως πρωτεύουσα του νομού Αιτωλ/νίας. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ας πάψουν λοιπόν όσοι μετακινούνται από Αγρίνιο προς Μεσολόγγι, επί ένα (1) χρόνο τώρα – παρασκηνιακά ή “θεσμικά” – να υποσκάπτουν την όλη διοικητική του λειτουργία, διότι διαπράττουν τουλάχιστον διοικητικό ατόπημα.

Κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του ΕΟΠΥΥ στο Μεσολόγγι πρέπει να αποκρουστεί με αποφασιστικό τρόπο και όλοι επιβάλλεται να μπουν στη θέση τους. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι πρέπει να εργάζονται… δίπλα στο σπίτι τους – όπως κάποιοι του παλιού πολιτικού συστήματος τους υποσχέθηκαν – ας αντιληφθούν ότι αυτή η υπόθεση έχει λάβει τέλος και ας προσμετρήσουν το όποιο οικονομικό, διοικητικό και κοινωνικό κόστος της υποβολιμαίας αυτής πρακτικής τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει φαρμακείο και στο Νοσοκομείο απασχολώντας διοικητικό προσωπικό, που τυχόν μετακίνησή του θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.

Με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πρέπει να θέσουν οριστικά τέλος σ’ αυτή την υπόθεση. Ο τσοπάνης έχει γκλίτσα – εκτός από το ξύσιμο – να κάνει κι άλλα πράγματα… "