Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (31/7/2017)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για απάτη κατά συναυτουργία
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στην Πάτρα, προσέγγισαν 72χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα εξόφλησης παραβόλου σχετικά με επιστροφή χρημάτων από την εφορία, των παιδιών της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και κοσμήματα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού και τριών αγνώστων δραστών, για ληστεία κατά συναυτουργία
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, ο οποίος χθες το βράδυ στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, προσέγγισαν δυο ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 25 ετών και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, διότι έπειτα από έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι κατείχε παράνομα ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Τραυματίστηκε νήπιο με μαχαίρι στο Αγρίνιο - Συνελήφθη η 20χρονη μητέρα του για έκθεση του σε κίνδυνο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αγόρι ηλικίας περίπου 2,5 ετών διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, μετέβηκε στο χώρο της κουζίνας, όπου βρήκε ένα μαχαίρι με λάμα εννέα εκατοστών και από τα έως τώρα στοιχεία, με αδέξιο χειρισμό, αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά.
Το νήπιο μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου συνέλαβαν τη μητέρα για έκθεση του ανήλικου παιδιού της σε κίνδυνο ζωής, ενώ κατέσχεσαν και το μαχαίρι, με το οποίο το νήπιο αυτοτραυματίστηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 20χρονης μητέρας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η προανάκριση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.



Ακόμα μια σύλληψη στο Αεροδρόμιο Ακτίου - Η συλληφθείσα επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο του Ηνωμένου Βασιλείου
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, μια 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοοςΕρυθραίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, η 34χρονη επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Άκτιο, με προορισμό το Λονδίνο και κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κατείχεκλεμμένο διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είχε πλαστογραφήσει.
Υπενθυμίζεται ότι, προχθές το πρωί στο αεροδρόμιο Ακτίου είχαν συλληφθεί έξι ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Σχετικό το από 30-07-2017: Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο Ακτίου Δελτίο Τύπου μας. 
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ τοδιαβατήριο κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ημεδαπός που καλλιεργούσε ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό - Κατασχέθηκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο




Συνελήφθη, σήμερα (31-7-2017) το πρωί, στον Ίναχο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου εντόπισαν τον 35χρονο να καλλιεργεί, μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό, έξω από την οικία του, δυο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,50 μέτρο, τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ανήλικου για κλοπή και των δυο γονιών του για παραμέληση της εποπτείας του




Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 13χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το απόγευμα αφαίρεσε από οικία 43χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, στον ίδιο χρόνο και τόπο, συνελήφθησαν επίσης ο πατέρας και η μητέρα του 13χρονου, ηλικίας 43 και 35 ετών, αντίστοιχα, για παραμέληση της εποπτείας του.