Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας

 

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας αποτελούμενο από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα, καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του συμβουλίου οδικής ασφάλειας κ. Γιώργο Τσόγκα, επιθεώρησε χθες (5/7) την πρόοδο των εργασιών σε εργολαβία που εκτελείται και έχει τίτλο «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το τμήμα Αμφιλοχία-Αγ.Νικόλαος Βόνιτσας επιθεωρώντας τις παρεμβάσεις που αφορούν σε:

Κατασκευή ασφαλτοτάπητα

● Συντήρηση οδοστρώματος

● Κάθετη και οριζόντια σήμανση

● Κατασκευή στηθαίων

● Καθαρισμός χόρτων

 

Επίσης το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που εκτελούνται στο δρόμο προς την παραλία «Βαθυαβάλι», με σκοπό την όσο καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε αυτήν, καθώς και τις εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στα Σκλάβαινα.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Δίνουμε προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια του πολίτη και επενδύουμε στην μέγιστη επισκεψιμότητα του τόπου μας. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν κι άλλες εργολαβίες, ακόμη πιο ολοκληρωμένες, για την συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννης Λύτρας τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προσπελασιμότητα και την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου είναι αναπτυξιακή και με γίνεται βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Περιφερειακών Ενοτήτων μας».

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Γιώργος Τσόγκας επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής σε έναν τόπο αν δεν διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Μαζί με την ασφάλεια έρχεται και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον οποίο μοχθούμε».