Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση στο Μεσολόγγι για τη μετάθεση της έκθεσης τοπικών προϊόντων


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αναβολή της διεξαγωγής της έκθεσης τοπικών προϊόντων Μεσολογγίου μεταξύ της δημοτικής αρχής και του επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά», Π. Παπαδόπουλου.
Μάλιστα σε χθεσινή του  δήλωση, ο  κ. Παπαδόπουλος προέβη σε σοβαρή καταγγελία για τον εκπρόσωπο της εταιρείας που είχε αναλάβει, να διοργανώσει την έκθεση, καθώς δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου τον παρουσιάζουν εμπλεκόμενο σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο πριν από χρόνια!
Με αντίστροφη, χρονικά, σειρά παρουσιάζουμε τις δηλώσεις των κ.κ. Παπαδόπουλου και Σκαρμούτσου, μιας και ο τελευταίος ως πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης έχει την εποπτεία της οργάνωσης της έκθεσης.



Π. Παπαδόπουλος: «κ. Σκαρμούτσο η δημαγωγία και οι ανακρίβειες έχουν ταυτιστεί με το DNA σας!»

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Κοινωφελούς η απώλεια ψυχραιμίας είναι κακός σύμβουλος. Έσπευσες πανικόβλητος να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ανερυθρίαστα δε με χαρακτηρίζεις δημαγωγό και υπονομευτή των συμφερόντων του Δήμου!
Αφού λοιπόν διασφαλίσατε, όπως λέτε, τα συμφέροντα του Δήμου, απαντήστε χωρίς περιστροφές:
1.        Για ποιες αυστηρές ρήτρες μιλάς αφού δεν υπάρχει σύμβαση; (το λέτε ξεκάθαρα στην υπ’ αριθ. 25/2017 απόφασή σας). Κατέθεσε λοιπόν σήμερα δημόσια τη σύμβαση που δεν υπογράψατε για να δούμε τις νομικές ρήτρες…
2.        Γιατί δεν καλέσατε από τον Φεβρουάριο, εντός μηνός, την εταιρεία να υπογράψει σύμβαση και την καλέσατε στις 11/7;
3.        Αντιλαμβάνεσαι ότι πέραν της όποιας δυσφήμισης του Δήμου έχετε και βαρύτατη ηθική ευθύνη;
Τέλος ως προς τις αναφορές σας στη διοίκηση του Νοσοκομείου μας, ένα μόνο πράγμα σας λέω: Ναι είμαι αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας για τη Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου – πράγμα το οποίο προφανώς σας κάθεται στο στομάχι – και παλεύω για τα αυτονόητα. Τα αποτελέσματα θα φανούν στην ώρα τους και όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.
Ξέρεις όμως ποια είναι η διαφορά μας; Ότι εσύ δεν είσαι ούτε καν “επιλοχίας” και μάλιστα σε ρόλο θλιβερό…»   

 Τ. Σκαρμούτσος: «κ. Παπαδόπουλε για μια ακόμα φορά  γίνεστε δημαγωγός»

 «κ. Παπαδόπουλε για μια ακόμα φορά  γίνεστε δημαγωγός και επιχειρείτε να παραπλανήσετε τους Δημότες γράφοντας ανακρίβειες και αοριστίες.
H προσπάθεια σας να πολιτικοποιήσετε την διαδικασία διοργάνωσης της έκθεσης δεν θα μας βρει συμπαραστάτες.  Άλλωστε αυτό αποτελεί δουλειά άλλων. Όμως  σταματήστε να «σπέρνετε» πανικό και  να ενεργείτε σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου μας.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει προ πολλού διασφαλίσει  τα συμφέροντά της με αυστηρές νομικές  ρήτρες και σε κάθε περίπτωση ουδεμία ζημία  υπέστη από την μέχρι τώρα διαδικασία για την διοργάνωση της έκθεσης .
Ασχοληθείτε καλύτερα με την δέσμευση σας για την αυτονομία του νοσοκομείου μας που είστε υποδιοικητής μήπως και γίνετε κάποια στιγμή Διοικητής, παρά με  «πυροτεχνήματα» και  άστοχες παρεμβάσεις επί  παντός επιστητού.»

Π. Παπαδόπουλος: «Σας λέει τίποτε το όνομα Σπύρος Βαλδεσέρας κ. Καραπάνο;»

Κάποιοι θεωρούν ότι με την “αναβολή” της έκθεσης τοπικών προϊόντων έχουν ξεμπερδέψει προς το παρόν. Σε σχετική μας έρευνα για την υπόθεση “φούσκες” του Χρηματιστηρίου του 2001 και τα “κακά παιδιά” εκείνης της εποχής, αλιεύσαμε το όνομα Σπύρος Βαλδεσέρας.
Ο εν λόγω κύριος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής (17/6/2001) ήταν αντικριστής της ΑΧΕ Β. Ελλάδος και κατηγορήθηκε από Ιανουάριο έως Φεβρουάριο του 1994 ότι πληκτρολόγησε επανειλημμένως εντολές για εξαγορά 660.000 μετοχών, αξίας τότε 1,4 δισ. Δραχμές στο όνομα Κ. Κουβαράς. Ο εν λόγω κύριος ήταν ο μόνος που καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από όλους τους τότε κατηγορούμενους.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής έκδοσης newmoney.gr (21/3/2016) ο κ. Σπύρος Βαλδεσέρας που απασχόλησε και με την υπόθεση της Λαυρεωτικής, έχει ανοίξει καλλιτεχνικό πρακτορείο με τραγουδίστριες (!) και ότι έχει απομακρυνθεί από το χώρο του Χρηματιστηρίου.
Ερωτούμε ευθέως τον  κ. Καραπάνο: Ο κ. Σπύρος Βαλδεσέρας είναι ο εκπρόσωπος της εταιρείας που αναθέσατε την ακυρωθείσα ήδη έκθεση τοπικών προϊόντων, ναι ή όχι; Απαντήστε γιατί τυχόν μη απάντησή σας προδίδει ένοχη σιωπή.