Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

189 χρόνια μετά η ηρωική Έξοδος συγκινεί!!!

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια παρά τη βροχόπτωση κορυφώθηκαν χθες στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 189η επέτειο της ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων.

Χθες τις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Όμως, το σημείο αναφοράς των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η πρωτοφανής, σε μέγεθος συμμετοχή στην πομπή της Λιτανείας της Ιερής Εικόνας της Εξόδου τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και χθες.

Αφού εκτός των 25 πολυάριθμων φιλαρμονικών, συμμετείχαν τμήματα σχολείων και συλλόγων από κάθε γωνιά της χώρας που μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπέρασαν τα 5.000 άτομα κάθε ηλικίας.

Επίσης συγκινητική ήταν το βράδυ του Σαββάτου η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.

Έτσι διαπιστώνεται έμπρακτα ότι το διαχρονικό μηνυμα της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων για την προάσπιση του δικαιωμάτος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ακόμη και σήμερα συγκινεί κρατώντας ταυτόχρονα ασβέστη την ιστορική μνήμη.

Παράλληλα θεωρούμε ότι από τις συμμετοχές αυτές αλλά και από τη γενικότερα πολυπληθή παρουσία του κόσμου που παρακολουθούσε την πομπή εστάλη ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους κατά καιρούς ζητούν να σταματήσουν "αυτού του είδους εκδηλώσεις" και σε όσους έχουν προσπαθήσει να υποβαθμίσουν το ιστορικό γεγονός της Εξόδου.