Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Η έκθεση «Το Άλας της Γής – Άλας της Ιστορίας» του Β. Ρόμπολα στη "Διέξοδο" συνεχίζεται

Οι Γιορτές Εξόδου 2015 στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου μπορεί να τέλειωσαν προχθές με το προσκύνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ταφείο των Ηρώων, η έκθεση όμως του ζωγράφου και εικαστικού επιμελητή της «Διεξόδου» Βαγγέλη Ρόμπολα συνεχίζεται στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου.

Στην έκθεση, που είναι εμπνευσμένη από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού, παρουσιάζονται δημιουργίες από αλάτι της Μαύρης και Άσπρης Αλυκής του Μεσολογγίου καθώς επίσης και από σπαράγματα και απομεινάρια της φύσης και των ανθρώπων που περισυνέλλεξε ο καλλιτέχνης.

Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την έκθεση χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα, πάμπολλες είναι και οι καθημερινές εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

 

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), πάντα με ελεύθερη είσοδο, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

Για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου στο 26310 51260 ή 6976 643610.