Τρίτη 28 Απριλίου 2015

"Let's do it Greece" στο Μεσολόγγι με ισχυρό μήνυμα αυτό "της ευαισθητοποίησης και συμμετοχής" των ντόπιων ΡΟΜΑ

Με επιτυχια πραγματοποιήθηκε και στο Μεσολόγγι προχθες η πανελλαδική δράση «Let's do it Greece» με πρωτοβουλία των εθελοντικών ομάδων, "Saltsinistas", "πρωτοβουλία πολιτών" και "αδεσποτκια Μεσολογγίου", έχοντας την ενεργή συμπαράσταση του δήμου της πόλης με τη διάθεση μηχανολογικού εξοπλισμού και προσωπικού.

Η επιτυχία της δράσης εστιάζεται στο γεγονός ότι στην περιοχή του Αγίου Παύλου(Σ.σ. Ταμπακαριά) υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή από τους εκεί διαμένοντες ΡΟΜΑ που κυριολεκτικά καθάρισαν τους κοινόχρηστους χώρους, σε βαθμό που κανείς δεν πίστευε το τελικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολίασαν "ότι μια δυο φορές να υπάρξει στην περιοχή ανάλογη δράση ειναι πιθανό η συνοικία αυτή να αλλάξει προς το καλύτερο εικόνα." Και αυτό ίσως είναι το πλέον ενθαρρυντικό μηνυμα της δράσης.

 

Κατά τα άλλα αν και η αρχική πρόθεση για τη δράση ήταν ο χώρος του λιμανιού Μεσολογγίου, η επιθυμία των ίδιων των πολιτών υπέδειξε ως χώρο δράσης την περιοχή του Νοσοκομείου, καθώς και τον χώρο της περιμετρικής στα Ανατολικά Αλίπεδα, όπου εθελοντικές ομάδες της πόλης αλλά και πολίτες ξεχωριστά, συμμετείχαν στον καθαρισμό και εξωραϊσμό της περιοχής.Ξ

Στον τόπο των δράσεων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπουσμπουρέλης και Σπ. Διαμαντόπουλος, καθώς και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βίκυ Κώτση, όπου συζήτησαν τόσο με τους συντονιστές των εθελοντικών ομάδων, όσο και με τους ίδιους τους δημότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Όπως επισημάνθηκε, ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός της ευαισθητοποίησης των κατοίκων σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της καλής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου οι παρεμβάσεις να γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου σημείωσε πως οι εθελοντικές παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στο πλαίσιο μιας και μόνο συμβολικής ημέρας, καθώς μπορούν να επεκταθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα με διαφορετικό κάθε φορά στόχο, έχοντας πάντα την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου.

Ευχαρίστησε δε τις εθελοντικές ομάδες «Πρωτοβουλία Πολιτών Μεσολογγίου», «Σαλτσινίστας» και «Αδεσποτάκια Μεσολογγίου», τον επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Χρ. Διαμαντόπουλο καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν με δική τους πρωτοβουλία στην δραστηριότητα.