Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πλήθος φιλότεχνων στα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Απ. Κούστα στη Σύρο



Κοσμικό γεγονός για τη Σύρο αποτέλεσαν όπως μεταδίδουν τα εκεί τοπικά μέσα τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Μεσολογγίτη χαράκτη, Απόστολου Κούστα το περασμένο Σάββατο.
Αναλυτικά το protevousa.gr μεταδίδει για το ξεκίνημα της έκθεσης του Απόστολου Κούστα:
Το Σάββατο στο βράδυ στην αίθουσα Τέχνης «Ι. & Ε. Βάτη» στην Ερμούπολη, έγιναν τα εγκαίνια της πολυήμερης έκθεσης χαρακτικής και ζωγραφικής του γνωστότατου και βραβευμένου καλλιτέχνη, Απόστολου Κούστα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Μαϊου.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος φιλότεχνων της Σύρου, όπως και πολλά μέλη της Δημοτικής Αρχής μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός, ο οποίος και προλόγισε τον καλλιτέχνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φώσκολος και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου, ενώ παρών ήταν και ο Επίσκοπος Καθολικών κ. Στεφάνου, που επίσης προλόγισε κι εκ μέρους της Ι. Μ. Σύρου ο Αρχιμανδρίτης κ. Φλαβιανός.



Ο  Απόστολος Κούστας όταν πήρε το λόγο ευχαρίστησε το Δήμο για την αμέριστη στήριξή του και την πρόσκληση ώστε αυτή η έκθεση να γίνει πραγματικότητα, έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνική που ακολουθεί αλλά στάθηκε περισσότερο στην εμπειρία του ως μαθητής δύο σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης, του ζωγράφου Γιώργου Σικελιώτη και δη της χαράκτριας Βάσω Κατράκη. Δύο εμπειρίες ζωής που σφράγισαν τη μετέπειτα πορεία του.

Στην έκθεση συγκαταλέγεται και το γνωστό βραβευμένο έργο του χαρακτικής με τίτλο ΙΕΡΙΧΩ, στην Osaka Triennale ’91, στην Ιαπωνία, όπου κι έλαβε το Sumitomo Marine and Fire Insurance Award 1991.