Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εορτασμός της 9ης Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Την 9η Μαΐου 2016 ημέρα Δευτέρα θα εορτασθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επέτειος της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία με το άρθρο 4, παρ. 1 του Ν. 2703/1999 καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα λάβουν χώρα κατά την ημέρα αυτή οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

3. Ώρα 10.00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

4. Ώρα 10.30 π.μ.: - Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων (τρίγωνο) από τις αρμόδιες Αρχές κατά τη σειρά προβαδίσματος αυτών. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.