Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Π. Παπδόπουλος: "Για πρώτη φορά έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών στους δήμους"

Στη βελτίωση του καθεστώτος έγκαιρης και χωρίς καθυστερήσεις χρηματοδότησης των δήμων για τις κοινωνικές τους δομές (Βοήθεια στο σπίτι κλπ.), ως αποτέλεσμα κυβερνητικών ενεργειών, αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού « Η Κοινωνία Μπροστά», Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε γραπτή του, δήλωση.
Ο κ. Παπαδόπουλος στη δήλωσή του αφού υπογραμμίζει: «Ιδού η διαφορά: Πλήρης εξόφληση εργαζομένων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στο «Βοήθεια στο σπίτι». Ένταση των προσπαθειών για δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Μεσολογγίου» τονίζει:
«Τα αποτελέσματα της πολιτικής βούλησης των συναρμόδιων Υπουργείων είναι πλέον ορατά αναφορικά με την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΚΔΑΠ και «Βοήθεια στο σπίτι».
Ήδη οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Μεσολογγίου για πρώτη φορά πληρώθηκαν μέχρι τέλος Απριλίου και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μέχρι και τον Μάιο του 2016, την στιγμή κατά την οποία τα προηγούμενα χρόνια η πληρωμή των εργαζομένων γινόταν σε χρονικό διάστημα 6-8 μήνες. Είναι σαφές ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και η ομαλοποίηση των διαδικασιών αναφορικά με τα εν λόγω προγράμματα διευκολύνει τα μέγιστα την κατάσταση.



Στόχος, κατά την άποψή μας, είναι να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και το ΚΗΦΗ, ώστε να ενταχθούν και αυτά στις δομές του Δήμου το επόμενο χρονικό διάστημα και να χρηματοδοτηθούν αντίστοιχα.
Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση του ανωτέρω στόχου.»