Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Όταν ο κ. Ρεαλιστής συνάντησε τον κ. Ιμπρεσιονιστή». Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της "Διεξόδου"

Πιστή στο ραντεβού με τους μικρούς της φίλους η «Διέξοδος» οργανώνει για μια ακόμη χρονιά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα την Ιστορία της Τέχνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν ο κ. Ρεαλιστής συνάντησε τον κ. Ιμπρεσιονιστή» αποτελεί το δεύτερο από μια σειρά προγραμμάτων του Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου που ξεκίνησαν πέρυσι με τον τίτλο «Τρία Παράθυρα στην Τέχνη».

Στόχος του είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με έννοιες της Ιστορίας της Τέχνης με έναν απλοποιημένο, εύληπτο και παιγνιώδη τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές θα έρθουν σε επαφή με δύο μεγάλα ρεύματα της ζωγραφικής, τον Ρεαλισμό και τον Ιμπρεσιονισμό, θα διακρίνουν τις διαφορές τους και θα συνειδητοποιήσουν ότι το «ωραίο» μπορεί να είναι και διαφορετικό!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού και θα ολοκληρωθεί σε τρεις πρωινές Σαββατιάτικες συναντήσεις (28/05 ,4/6 και 11/06/2016) στον χώρο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» (Ράγκου 5).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 26310 51260 και 6976 643610, καθώς και στον χώρο υποδοχής του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνοι εμψυχωτές του Προγράμματος:

  • Γρηγόρης Δουλιώτης, Φιλόλογος, MSc, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
  • Μαρίνα Κατσάνου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης «Διεξόδου»
  • Ιωάννα Καψιαμπέτη, Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης.