Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις σε Θέρμο, Ναύπακτο και Θϋρρειο για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων καθιέρωσε από το 1977 τη 18 Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, προκειμένου να ενισχυθεί η μόρφωση και να προωθηθεί η αμοιβαία κατανόηση, η ειρήνη και η συνεργασία μεταξύ των λαών.
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα για το έτος 2016 «Μουσεία και Πολιτιστικά τοπία». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, για 5η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στον εν λόγω εορτασμό εκπονώντας τις παρακάτω δράσεις:  • 18 Μαΐου και ώρα 6:00 μ. μ.: Έναρξη λειτουργίας Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου (διαβάστε εδώ)
  • 18 & 19 Μαΐου: Κάστρο Ναυπάκτου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το χθες στο σήμερα …στην Καστροπολιτεία Ναυπάκτου», για μαθητές Ε΄ Δημοτικού. 
  • 20 Μαΐου: Αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ονόματα από το παρελθόν στο αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου – Το παραμύθι του Ακαρνάνα Τιμέλα», για μαθητές Δημοτικού. 

Για πληροφορίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 26310-55654 με τη μουσειοπαιδαγωγό Δήμητρα Γαβρίνα και την αρχαιολόγο Βασιλική Τσαντήλα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.