Τρίτη 17 Μαΐου 2016

www.eosmesologgiou.gr : Η ιστοσελίδα του Ορειβατικού Συλλόγου Μεσολογγίου

www.eosmesologgiou.gr είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας του Ορειβατικού συλλόγου Μεσολογγίου.
Στην ιστοσελίδα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την ορειβασία, παρουσιάζονται διαδρομές στα βουνά και σε περιοχές φυσικού κάλλους της  Αιτωλοακαρνανίας, ανακοινώσεις, πληροφορίες για τον σύλλογο και το καταφύγιο, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.
Οι διαδρομές είναι καταγραφές με GPS και δίνουν την περιγραφή και τα  χαρακτηριστικά της κάθε διαδρομής  όπως, αποστάσεις, υψόμετρα, βαθμούς  δυσκολίας κλπ. και συνοδεύονται από χάρτες, βίντεο και φωτογραφίες. Όποιος διαθέτει συσκευή GPS μπορεί πολύ εύκολα να κατεβάσει και να ακολουθήσει τις διαδρομές.
Η ιστοσελίδα  είναι σχεδιασμένη για χρήση σε Computer, tablet και smartphone και έχει άμεση σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα.



Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου: «Μέσω της ιστοσελίδας μας προσδοκούμε εκτός των άλλων, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού της πόλης μας, απευθυνόμενοι   κυρίως σ’ αυτούς που ενδιαφέρονται για την ορειβασία την αναρρίχηση, το φυσικό περιβάλλον και τους αρχαιολογικούς  χώρους της περιοχής μας οι οποίοι είναι πλέον προσβάσιμοι και μέσω ορεινών μονοπατιών.
Η ιστοσελίδα θα αναβαθμίζεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την  ορειβασία και την ανάδειξη του τόπου μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο και συν-ορειβάτη μας  Σπύρο Σκαλιώτη για την άψογη δουλειά του, ο οποίος όχι μόνο δημιούργησε αφιλοκερδώς μια  ιστοσελίδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας, αλλά ανέχτηκε με υπομονή και συγκατάβαση τις ιδιοτροπίες μας κατά την διάρκεια της κατασκευής της.»

Επίσης από τον Ορειβατικό Σύλλογο ανακοινώθηκε και η ακόλουθη δράση για την προσεχή Κυριακή 22/5: