Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Εκ Φωτός» η έκθεση φωτογραφίας στο «On the Road» που ξεκινά στις 18 Μαΐου

Το Φωτογραφικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό", παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εκ Φωτός» από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016 στο Cafe-Bar «On the Road» στην οδό Ντολμά στο ιστορικό κέντρο του Μεσολογγίου.
Στην έκθεση που θα λειτουργεί καθημερινά με ελέυθερη είσοδο συμμετέχουν: Ακρίδα Μαρία, Ευαγγελινού Ξένια, Καρέτσος Δημήτρης, Νταλακα Μαίρη, Περγαντή Αστέρω, Σαλτός Άκης, Σέρβου Πηνελόπη, Τσίντζου Βίκυ, Τσουκαλά Ανδριάνα.
Το Φωτογραφικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό", δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο τμήμα διδάσκει ο φωτογράφος κος Γιάννης Τσαλαφούτας, πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ), με την οποία το τμήμα  βρίσκεται σε συνεργασία σε θέματα κοινών δραστηριοτήτων.
Περιοδικά το τμήμα επισκέπτονται φωτογράφοι, οι οποίοι με ειδικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τις δράσεις μας. Σκοπός του φωτογραφικού τμήματος είναι ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου μας και η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από την καλλιτεχνική και πρακτική οπτική του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών του.
Το Μάιο του 2015 πραγματοποίησε την πρώτη του ομαδική έκθεση στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου που διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με) με τίτλο «Ανθρώπου Κτίση».

Το Φως αναδεικνύει το όλον – η απουσία του δημιουργεί το Μερικόν...

“Σ' ένα σπήλαιο, κάτω από τη γη, βρίσκονται μερικοί άνθρωποι αλυσοδεμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δουν μόνο τον απέναντί τους τοίχο. Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Πίσω τους ωστόσο είναι αναμμένη μια φωτιά.



Έτσι οτιδήποτε εκδηλώνεται πίσω από την πλάτη τους αναπαριστάνεται ως σκιά στον απέναντι τους τοίχο. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη τη ζωή τους τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των πραγμάτων, έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές που βλέπουν πάνω στον τοίχο είναι τα ίδια τα πράγματα.


Εάν όμως κάποιος από τους αλυσοδεμένους ανθρώπους του σπηλαίου κατορθώσει να ελευθερωθεί, να βγει από τη σπηλιά και να ανέβει πάνω στη γη και, κάτω από το φως του ήλιου πλέον, δει τα πράγματα, θα καταλάβει την πλάνη στην οποία ζούσε όσο ήταν μέσα στη σπηλιά. Θα αντιληφθεί τότε ότι οι σύντροφοι του, που εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο, ακόμη ζουν βυθισμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις...” Πλάτων, «Πολιτεία»