Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τα υποκριτικά "ευχολόγια" στους υποψηφίους των πανελλαδικών... ας μετουσιωθούν επιτέλους σε απτό ωφέλιμο έργο...

Με αφορμή την έναρξη χθες των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λάβαμε αρκετά μηνύματα συμπαράστασης στους διαγωνιζόμενους μαθητές, από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας. Ανάλογα μηνύματα έστειλαν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλπ.
Ως MessolonghiNews δεν προβήκαμε στην αναδημοσίευση αυτών των μηνυμάτων διότι πιστεύουμε ότι το πολιτικό προσωπικό δεν έχει φανεί και δεν φαίνεται να έχει βούληση να φανεί αντάξιο των προσδοκιών των υποψηφίων αλλά και των οικογενειών τους για τη δημιουργία αφενός ενός  σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και αφετέρου ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος που θα δίνει δουλειά στους αυριανούς αποφοίτους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Ταυτόχρονα μερίδα του πολιτικού προσωπικού για ιδιοτελείς μικροπολιτικές επιδιώξεις έχει αναπτύξει μια επικίνδυνη ρητορική σχετικά με το «όφελος» της εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προβάλλοντας το ζήτημα της ανεργίας. Και είναι επικίνδυνη αυτή η ρητορική γιατί πιστεύουμε ότι από τη μόρφωση μόνο όφελος μπορεί να προκύψει, χωρίς αυτό κατ’ ανάγκη να έχει «υλικά» χαρακτηριστικά.


Επομένως, είναι προφανές, ότι σήμερα όσο ποτέ επιβάλλεται, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης (κυβέρνηση, κόμματα, τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση) να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δημιουργώντας τις συνθήκες για την σύνθεση ενός υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος που θα μπορούν οι πτυχιούχοι να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους χωρίς να αναγκάζονται να «μετοικήσουν» στο εξωτερικό.
Συνεπώς, μόνο έτσι, τα χθεσινά «ευχολόγια» θα αποκτήσουν ουσία και δεν θα έχουν τη συνήθη «υποκριτική» χροιά…