Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Δυο βιβλιοπαρουσιάσεις στη "Διέξοδο"

Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, οι εκδόσεις «Μιχάλης Σιδέρης» διοργανώνουν εκδήλωση στην Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της «Διεξόδου» (Ράγκου 5) για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ιωάννας Πίττα, «ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ».

Η εκδήλωση θα έχει την μορφή θεατρικής παρουσίασης. Θα είναι μια ιστορία φαντασίας και περιπέτειας σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού όπου οι μικροί φίλοι της «Διεξόδου» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με τους εμψυχωτές Παύλο Κουτσολιάκο και Δέσποινα Φραγκή.

Εξ άλλου την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στις 8.30 το βράδυ οι εκδόσεις «Ψυχογυιός» και το βιβλιοπωλείο «Πολύπλευρο» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «Λέσχης Ανάγνωσης» της «Διεξόδου» διοργανώνουν στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου (Ραζή-Κότσικα 23) παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «Σέρρα».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης και του συγγραφέα θα κάνει η φιλόλογος – υπεύθυνη της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης Μαρίνα Κατσάνου ενώ, πριν ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερθεί στις λεπτομέρειες του μυθιστορήματός του, η φιλόλογος – καθηγήτρια του Λυκείου Ελένη Πλακίδα – Τριανταφύλλου θα κάνει μία εισαγωγή και κριτική προσέγγιση του παρουσιαζόμενου βιβλίου.

"Χαρά μας να σας υποδεχθούμε για άλλη μια φορά στους χώρους μας και ακόμη μεγαλύτερη χαρά να υποδεχθούμε τους μικρούς μας φίλους στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος".