Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ο ποδηλατικός αγώνας "ΓΑΛΑΤΑΣ MTB & ROAD" ήρθε στο τέλος του μετά από 6 χρόνια πορείας... Τι δηλώνει ο εμπνευστής και κύριος διοργανωτής του αγώνα Χρήστος Μακρυγιάννης


«Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο στη περιοχή, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες έμειναν απτόητοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών του Γαλατάς MTB & Road Race 2018.
Έτσι στο πλαίσιο του «Γαλατάς MTB & Road Race 2018», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ( Point to Point ) που αποτελείτο από δυο διαδρομές, η μεγάλη διαδρομή είχε συνολικό μήκος περίπου 50χλμ. εκ των οποίων το 10% ήταν ασφάλτινο τμήμα, το 15% μονοπάτια και το υπόλοιπο από δασικούς δρόμους. Η μικρή διαδρομή είχε συνολικό μήκος 30 χλμ. εκ των οποίων το 10% ήταν ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο από δασικούς δρόμους. Αφετηρία και τερματισμός και για τις δυο διαδρομές ήταν ο Γαλατάς του Δήμου Ναυπακτίας και ήταν παράλληλες με τον ποταμό Εύηνο.
Στο τέλος του αγώνα απενεμήθηκαν μετάλλια στους νικητές ποδηλάτες, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ» μερίμνησε και προσφέρθηκαν γλυκά , αναψυκτικά και διάφορα άλλα εδέσματα στους ποδηλάτες.» είναι η ανάρτηση του galatas.gr για τον ποδηλατικό αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.
Σήμερα σε γραπτή του δήλωση ο κύριος πρωτεργάτης της διοργάνωσης Χρήστος Μακρυγιάννης ανακοινώνει ότι δεν θα ξαναγίνει ο αγώνας χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Μακρυγιάννης αναφέρει:



«Όλα τα καλά κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος.
Ο ΓΑΛΑΤΑΣ MTB & ROAD ήρθε στο τέλος του μετά από  6 χρόνια πορείας, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα σε αθλητές, θεατές και διοργανωτές.
Ένας χειμωνιάτικος αγώνας, σκληρός και απαιτητικός, με μεγάλη επικινδυνότητα για τους αθλητές αλλά και τους διοργανωτές έγραψε ιστορία. Ένα άθλημα πρωτόγνωρο για την περιοχή που είχε απήχηση σε όλη την Ελλάδα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους αθλητές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και  όλους εκείνους που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρω παρακάτω:
Δήμος Ναυπάκτου, Τοπική Κοινότητα Γαλατά, Τροχαία Μεσολογγίου, ΕΚΑΒ , Τέρνα, Πνευματικό κέντρο Γαλατά, Σύλλογος Γυναικών Γαλατά, Μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος Γαλατά, Μότο Λέσχη Μεσολογγίου, Μότο Cross Ευηνοχωρίου , Εθελοντές.
Και τέλος νιώθω ικανοποίηση που μπόρεσα να προσφέρω έστω και αυτό το λίγο  στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα!
Επιφυλάσσομαι για κάτι στο εγγύς μέλλον…»