Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου: Τεράστια η υστέρηση εσόδων στο Αιτωλικό. Το 2016 τιμολογήθηκαν 598.451€ και εισπράχθηκαν 71.700€!!!

Με ακακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ "σηκώνει το γάντι" και απαντά σε οξείς τόνους σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό τύπο, του προέδρου της Δ.Κ. Αιτωλικού, Γιώργου Δένδουλα, όπου, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος υποστήριξε, "ότι η ΔΕΥΑΜ θεωρεί το Αιτωλικό αγελάδα που θα σώσει την επιχείρηση".

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων παρατίθενται ένα εντυπωσιακό στοιχείο: Το 2016 η αξία της τιμολόγησης ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΜ ήταν 598.451€ και από το ποσό αυτό εισπράχθηκε 71.700€!!!

Από το παραπάνω στοίχειο προκύπτει ότι μόνο 1 στους 8 καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ στο Αιτωλικό, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, απέναντι στην επιχείρηση!


Αξιοσημείωτο επίσης είναι το στοιχείο ότι το 2016 στη Δ.Κ. Αιτωλικού η κατανάλωση νερού στα 2.600 ενεργά υδρόμετρα έφθασε τα 340.000 κ.μ.!

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

" Η ΔΕΥΑΜ γίνεται, για άλλη μια φορά, πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και αυτή τη φορά αφορμή είναι οι δηλώσεις του προέδρου ΔΚ Αιτωλικού.

Στο φύλλο της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, στις 22/6/2017, είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος παρακινεί τον κόσμο του Αιτωλικού σε πράξεις παράνομες και τους παροτρύνει να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών συμβούλων της περιοχής.

Θεωρούν οι παραπάνω κύριοι, ότι το Αιτωλικό είναι η «αγελάδα» που θα αρμέξει η ΔΕΥΑΜ για να σωθεί. Όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει όταν: η χρέωση για το νερό που καταναλώθηκε για το 2016, για την ΔΚ Αιτωλικού, ήταν 598.451€ και από αυτά εισπράξαμε μόνο τα 71.700€!!! Για το ίδιο έτος, καταγράφηκε κατανάλωση 340.000μ3 νερού (στα 2.600 ενεργά υδρόμετρα) για ένα νερό που δεν πίνεται!!!

Όταν οι διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών στο 2015-2016 για το Μεσολόγγι έφτασαν τις 1.000, ενώ για την ΔΚ Αιτωλικού 0.

Περιμένετε ακόμη να πιστέψει ο κόσμος ότι το Αιτωλικό θα σώσει τη ΔΕΥΑΜ?

Μειωμένο τιμολόγιο για το Αιτωλικό. Με ποια νόμιμη βάση όμως? Το κόστος της ύδρευσης δεν υπολογίζεται σύμφωνα με την ποιότητα του νερού. Όπου και αν το προσπαθήσαμε δεν τα καταφέραμε (Συνήγορο του καταναλωτή, δικαστήρια, δημοτικά συμβούλια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Και τι προτείνετε εσείς για να μειώσουμε τις οφειλές? Κάποιος πρέπει να πληρώσει τη διαφορά. Μήπως ο υπόλοιπος λαός του Μεσολογγίου?

Στο ίδιο άρθρο, η εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ενημερώνει για τη γεώτρηση στα Τσαγκριναίικα, ξέχασε όμως να αναφέρει ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 85.000€ (δηλ. ούτε καν τα έσοδα της ΔΕΥΑΜ για το 2016 από το Αιτωλικό). Τις υπόλοιπες εργασίες και υπηρεσίες για την ύδρευση-αποχέτευση ποιος θα τις κάνει και ποιος τελικά θα τις πληρώσει? Τα 400.000€ που χρειάστηκαν για την σύνδεση του Αιτωλικού με τα γειτονικά δίκτυα από που θα τα εισπράξουμε?

Κύριοι, δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης είναι ανταποδοτικές. Ότι δεν μπορεί κανένας δήμαρχος να «σβήσει» οφειλές ή να τιμολογήσει με ότι του καπνίσει. Εάν πραγματικά, θέλατε να λυθεί το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού, θα είχατε κάτσει όλοι μαζί γύρω από το στρογγυλό τραπέζι για να βοηθήσετε ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί. Αντί αυτού, ξεκινήσατε έναν «πόλεμο» (αρχής γενομένης της πρώτης έκδοσης λογαριασμών!!!) εναντίον μιας Επιχείρησης που είναι η μόνη εως σήμερα που αντιμετώπισε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με πράξεις την περίπτωση του Αιτωλικού αλλά και των άλλων διαμερισμάτων που κληρονόμησε από τον Καλλικράτη.

Είναι λυπηρό, ακόμη και σήμερα, να επιμένετε, να παροτρύνετε τον κόσμο -που στην τελική δεν φταίει σε τίποτα- να μην πληρώσει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αυτό από μόνο του, αποτελεί αδίκημα. Αδίκημα εξάλλου αποτελεί η εξύβριση, η τρομοκρατία, οι απειλές για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ που κάνουν τη δουλειά τους, καθώς και οι παρεμβάσεις για να μην έχουμε αστυνομική προστασία όταν απειλείται η ζωή μας κατά την διάρκεια διακοπών υδροδότησης στο Αιτωλικό!!! Δεν πτοούμαστε. Εσείς πρέπει να ανησυχείτε, γιατί ως αιρετοί είστε υποχρεωμένοι να τηρείτε τους νόμους, να μην παραπλανείτε τον κόσμο και να μην οφείλετε στον Δήμο και στα Νομικά του πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΥΑ, λόγω του «Ασυμβίβαστου».

Η ΔΕΥΑΜ δεν φοβάται. Έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να λιδωρηθεί από κανέναν. Για το Αιτωλικό έχει προσφέρει τόσα όσα καμιά υπηρεσία ύδρευσης δεν έκανε μέχρι σήμερα (χωρίς να εισπράτει βεβαίως) και δεν μπορείτε παρά να συμφωνείσετε σε αυτό.

Τα προβλήματα είναι πολλά και οι ελλείψεις μας επίσης. Όμως, η διαχείριση των υδατικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία» για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, πολιτικών ή ατομικών. Ξεχάστε τα συνθήματα που εκμεταλλεύονται ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως το νερό και βοηθήστε για μια ΔΕΥΑΜ ισχυρή και δυνατή για τους όλους τους πολίτες αυτού του Δήμου."