Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πάλι χωρίς ασθενοφόρο το νοσοκομείο Μεσολογγίου! Για ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κάνει λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Τη ζοφερή κατασταση του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Μεσολογγίου περιγράφει η δήλωση του διοικητή του Γ.Ν. Μεσολογγίου, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, σχετικά με τη διάθεση ασθενοφόρων, αφού χθες έμεινε ακάλυπτο το νοσοκομείο για ακόμη μια φορά!

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ αποτελεί διοικητικά ανεξάρτητη δομή υγείας από το νοσοκομείο Μεσολογγίου που υπάγεται στην Πάτρα!

Αναλυτικά ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει:

"Έχει παρέλθει σχεδόν ένας (1) μήνας που συνεχώς και αδιαλείπτως αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ αναφορικά με την κάλυψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε καθημερινή βάση με τουλάχιστον δύο (2) ασθενοφόρα .

Μάλιστα χθες μετά από βλάβη και στο δεύτερο ασθενοφόρο του ΚΥ Ναυπάκτου, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ πήρε χωρίς καμία ενημέρωση το δεύτερο ασθενοφόρο που καλύπτει την Ν.Μ. Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση του ΚΥ Ναυπάκτου , με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινδυνεύουν ζωές.

Αυτού του είδους η ανευθυνότητα και το αλαλούμ που χαρακτηρίζουν την Διοίκηση του ΕΚΑΒ ως προς την διαχείριση των ασθενοφόρων είναι απαράδεκτη και πρέπει να λάβει τέλος.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ:

• Την επισκευή του Ασθενοφόρου που έχει φύγει εκτός ορίων Νομού και εξ όσων γνωρίζουμε καθυστερεί αδικαιολόγητα (ποιος να ενδιαφερθεί άραγε όταν βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα?)

• Την παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα

• Την ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για καλύτερο συντονισμό των δράσεων με αντίστοιχες οδηγίες .

• Την εκ του ουκ άνευ ενημέρωση της Διοίκησης του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας ,της Ν.Μ. Μεσολογγίου, όταν προκύπτει πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί .

Σε κάθε περίπτωση μονομερείς και αποσπασματικές ενέργειες αποδεικνύουν ότι περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν .Δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τον πειραματισμό και την ανεπάρκειά σας."