Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Καθημερινά εκδηλώσεις για το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017" του δήμου Μεσολογγίου


Η παρουσίαση των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έγινε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπουσμπουρέλης, η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Αναστάσιος Σκαρμούτσος.
Στην εισαγωγή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου,  χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε όλο το Δήμο, ως ιδιαίτερα αναβαθμισμένες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και σε όλες τις ηλικίες.
«Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος, «είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης και αδιάκοπης δουλειάς των φορέων του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σκοπό την προσφορά προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής».
Ο κ. Καραπάνος τόνισε επίσης: «Άλλωστε σε μια εποχή που συνεχίζει να είναι δύσκολη για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου – εδώ στο τόπο μας – να έχουμε τη δυνατότητα «απόδρασης» από τη δύσκολη καθημερινότητα, μέσα από καλλιτεχνικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες ταυτόχρονα έχουν ως στόχο την τόνωση της επισκεψιμότητας αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας».
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου ευχαρίστησε  όσους εργάσθηκαν για την σύνταξη του προγράμματος των εκδηλώσεων, ευχόμενος παράλληλα «καλή επιτυχία» και ασφαλώς «Καλό καλοκαίρι» σε όλους.
Ακολούθως, έγινε η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από την κυρία Σοφία Λαναρά και τους κ.κ. Δ. Μπουσμπουρέλη και Αν. Σκαρμούτσο.

Όλοι τους επεσήμαναν ότι, η συνεργασία μεταξύ των φορέων του Δήμου υπήρξε άψογη και είχε ως αποτέλεσμα τη σύνθεση, ενός προγράμματος που περιλαμβάνει ποιοτικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.