Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με τον Υπουργό Παιδείας για ΤΕΙ Μεσολογγίου και Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, στο πλαίσιο των επαφών με τους υπουργούς και άλλους αρμόδιους φορείς για προβλήματα του νομού.

Θέμα της συνάντησης ήταν το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών Αγρινίου και του ΤΕΙ Μεσολογγίου.Αυτά τα δύο σημαντικά "κύτταρα" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της υποβάθμισης ενώ έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στον σχεδιασμό της Πολιτείας για επιστημονικά πεδία που να διασυνδέονται με τις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες.

Κατά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα, επισημάνθηκε στον υπουργό, με επιχειρήματα και ατράνταχτα στοιχεία, η σημασία της ύπαρξης και μάλιστα της αύξησης των σχολών στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι με την παράλληλη ενδυνάμωσής τους,με ανεξάρτητη διοίκηση.

Παραδόθηκαν στον υπουργό όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν οτι η υλικοτεχνική υποδομή των Ιδρυμάτων(εργαστήρια και εργαστηριακός εξοπλισμός, τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις κ.ά.)μπορούν να αντιμετωπίσουν ποιοτικά όλες τις γνωστικές ανάγκες των σπουδαστών σε φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον,χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται ο κρατικός προυπολογισμός.

Τα μέλη του Δ.Σ. μετέφεραν το όραμα της τοπικής επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας για τη δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου Αειφορικής Διαχείρησης στον νομό που διαθέτει τον μεγαλύτερο φυσικό και υδάτινο πλούτο στη χώρα.

Ο κ. Γιαβρόγλου εξέφρασε κι εκείνος τις απόψεις του πάνω στα δύο καυτά προβλήματα του νομού μας και η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πολύ καλό κλίμα αλληλοσυνεννόησης και κατανόησης.

Οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν.Ο υπουργός ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία και το υλικό που του υποβλήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση, η οποία τελικά ορίστηκε για την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο υπουργείο Παιδείας.