Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπές σε Μεσολόγγι και Αστακό. Αναζητείται άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κατοχή

Με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ένας αγρότης από την Κατοχή καθώς πυροβολήθηκε από τον ίδιο τον αδελφό του, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν σε συνεργείο αυτοκινήτων της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης - που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές - πυροβόλησε αρχικά, εναντίον του ιδιοκτήτη του συνεργείου χωρις όμως να τον "πετύχει" και στη συνεχεια εναντίον του αδελφού του, τραυματίζοντας τον, στην πλάτη.

Οι διωκτικές αρχές της περιοχής, οπμως, χθες συνέλαβαν στον Αστακό έναν 50χρονο για διακεκριμένες κλοπές και έναν 32χρονο στο Μεσολόγγι για εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η ΕΛ. ΑΣ. προέβη στις παρακάτω ανακοινώσεις για τις δυο συλλήψεις:

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών

 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (180) γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 

 

Συνελήφθη, χθες (21-6-2017) το βράδυ στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (181) γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα δακρυγόνο και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

 

Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές στον Αστακό

Εξιχνιάσθηκαν έξι κλοπές σε οικίες και καταστήματα

Συνελήφθη, χθες (21-6-2017) το μεσημέρι, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες τα ξημερώματα, στον Αστακό, αποπειράθηκε να διαρρήξει, με κατσαβίδι, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.

Στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη και αργότερα την ίδια ημέρα τον εντόπισαν στην ίδια περιοχή και τον συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι ο ίδιος δράστης είχε διαπράξει τους τελευταίους τρείς μήνες, στον Αστακό, ακόμη τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε οικίες και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολική αξίας (5.700) ευρώ.

Ο 50χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κατσαβίδι που χρησιμοποιούσε για τις διαρρήξεις και διάφορα κοσμήματα τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.