Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βαλκανικό, Πανελλήνιο, Διεθνές και Eliminator πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας τον Ιούλιο στη Ναύπακτο!

Τον επόμενο μήνα και μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών θα διεξαχθούν στην Ναύπακτο Αιτωλ/νίας, οι κορυφαίεςδιοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας για την χώρα μας. Από τις 14 Ιουλίου και ως τις 23 Ιουλίου ο Δήμος Ναυπακτίας θα είναι το κέντρο της ποδηλασίας, διοργανώνοντας τα κορυφαία Πρωταθλήματα Ορεινής ποδηλασίας που γίνονται στην Ελλάδα.

Αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος κορυφαίοι ποδηλάτες με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους στο ενεργητικό τους. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες πρωταθλητές Περικλής Ηλίας, Δημήτρης Αντωνιάδης, Βαρβάρα Φασόη καθώς και πολλοί άλλοι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές.

 

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, στο κορυφαίο γεγονός της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Παναγιώτης Πριστούρης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλοςκαι ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων «Πράσινο+Μπλε», Τάσος Ξύδης, έχουν ενώσει για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους υποσχόμενοι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ποδηλατικές διοργανώσεις.

Πιο αναλυτικά οι διοργανώσεις…

Την αυλαία θα ανοίξει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα XCO cross country (14 και 15 Ιουλίου) με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων ορεινής ποδηλασίας των 12 Βαλκανικών χωρών που θα διεκδικήσουν τους τίτλους του Βαλκανιονίκη

Παράλληλα στις ίδιες ημερομηνίες (14-15 Ιουλίου) θα διεξαχθεί και Διεθνής αγώνας της UCI κατηγορίας C2 με συμμετοχές αθλητών κατόχους διεθνών αθλητικών δελτίων ή και επαγγελματικών ομάδων από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Θ’ ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross country XCO που θα γίνει το διήμερο 21-22 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 30 περίπου συλλόγων και 200 αθλητών και αθλητριών, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Στις 23 Ιουλίου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα στον παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή, που διαμορφώνεται σε πίστα mtb, με ράμπες, άλματα, κορμούς κ.α. που θα εντυπωσιάσει αθλητές και θεατές. Διοργάνωση που θα αναδείξει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το ξεχωριστό αυτό άθλημα.

Χορηγοί είναι: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, Alcatel, ΦΑΓΕ, LURPAK, Νέα Οδός, και υποστηρικτές: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, CUBE , SportsOnline.gr.

Η διαδρομή αγώνων αποτελείται από άσφαλτο, δασικό δρόμο, δασικό μονοπάτι και πλακόστρωτο, συνολικής κλειστής κυκλικής διαδρομής 4,1 χλμ., η οποία επαναλαμβάνεται ανάλογα την κατηγορία. Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.

Τέσσερις πραγματικά μοναδικές ποδηλατικές διοργανώσεις, οι κορυφαίες για την χώρα μας αυτή την χρονιά. www.lepanto-crosscountry.gr