Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Με εξιχνιάσεις κλοπών και διαρρήξεων στο Μεσολόγγι το αστυνομικό δελτίο της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα (29/6/2017)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ στη Δυτική Ελλάδα της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2017.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές πανελλαδικά - Έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε συνεργών τους οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν - Οι δράστες με το πρόσχημα της ενοικιάσεως διαμερισμάτων και κατοικιών είχαν διαπράξει (27) κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χώρας

Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε εθνικό επίπεδο και διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικιάσεως ακινήτου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (28-6-2017), στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη ημεδαπή.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ημεδαπών ανδρών, δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφο του ήταν τα αρχηγικά μελή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καλούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Στη συνέχεια συγκροτούσαν ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μετέβαιναν στα ακίνητα, όπου τα αρχηγικά μέλη απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργοί τους αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, (27) κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (106.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι κλοπές είχαν διαπραχθεί σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα δερματοστιξίας που διατηρεί η 22χρονη, στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

• Το χρηματικό ποσό των (3.070) ευρώ,

• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους,

• Πλήθος καρτών (sim) τηλεφώνου και

• Μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 50χρονος, υπήκοος Ολλανδίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Πταισματοδικείου Πατρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολικά ποινή φυλάκισης επτά μηνών και δέκα ημερών για παράνομη οπλοφορία και επαιτεία.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 53χρονη ημεδαπή και ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν μία μπαταρία αυτοκινήτου, αξίας 75 ευρώ.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (122) γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (1520) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες πρωινές ώρες στη Ροδιά Αιγιαλείας, αφαίρεσαν κολώνα φωτισμού αξίας 700 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, μια κυνηγετική καραμπίνα, καθώς και τρία φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δυο ημεδαπών κλοπή

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού εξιχνιάστηκε κλοπή, η οποία τελέστηκε πριν οκτώ μήνες στη Γαστούνη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 37 και 28 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε αφαιρέσει την 27/10/2016 από μάντρα οικοδομικών υλικών ιδιοκτησίας ημεδαπού διάφορα υλικά περίφραξης, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 37χρονου.

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν με καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 47χρονος, ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για δυσφήμιση, καθώς και ένταλμα σύλληψης και βιαίας προσαγωγής του Ανακριτή Αμαλιάδας για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (60) γραμμάρια κάνναβης και τρία φυτά της ίδιας ουσίας που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

Σύλληψη αλλοδαπού με καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ένας 43χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Πρεβέζης και Αθηνών, καθώς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματική ποινή (35.400) ευρώ, για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από αυλή οικίας ημεδαπού, ένα πιεστικό μηχάνημα, αξίας (300) ευρώ. Το κλεμμένο μηχάνημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48 και 44 ετών , διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και μια συσκευασία με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 474 γραμμαρίων. Κατά τη διάρκεια ελέγχου ο 44χρονος απέρριψε στο έδαφος ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι με μείγμα καπνού – κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο 45χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, το κινητό του τηλέφωνο.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες, το πρωί, στο Αγρίνιο, παραβίασαν πόρτα οικίας 54χρονης ημεδαπής και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (15.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο 68ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη συνολικού βάρους (10,8) γραμμαρίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές στο Μεσολόγγι και στο Ευηνοχώρι - Σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

 

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, πέντε κλοπές, που διαπράχθηκαν στο Μεσολόγγι και στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

 

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, ηλικίας 17, 18, 22 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Ειδικότερα, οι δράστες από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους έως και φέτος τον Μάιο, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις διέπραξαν τις εξής κλοπές:

 

➢ Την 09/11/2016 ο 22χρονος ενεργώντας από κοινού με ακόμα δυο συνεργούς του, αφαίρεσε από υπάλληλο ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το τσαντάκι του το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και μια τραπεζική κάρτα.

➢ Την 19/03/2017 ο 17χρονος αφαίρεσε έξω από οικία αλλοδαπού, στο Μεσολόγγι το σταθμευμένο μοτοποδήλατο του, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις Αλυκές Μεσολογγίου και του αποδόθηκε.

➢ Την 09/04/2017 ένας 18χρονος αφαίρεσε από οικία 50χρονου ημεδαπού στο Μεσολόγγι, κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ την 11/04/2017 αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο 57χρονου ημεδαπού στο Μεσολόγγι, ολόκληρο το ηχοσύστημα του οχήματος, συνολικής αξίας 700 ευρώ.

➢ Την 20/05/2017 ο 32χρονος, με ακόμα δυο συνεργούς του, εισήλθε σε οικία 65χρονου ημεδαπού στο Ευηνοχώρι και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.