Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Εκλογές ζήτησε από το Αγρίνιο ο Μάκης Βορίδης (video)

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε, χθες στα γραφεία στα γραφεία της Οργάνωσης Αγρινίου του κόμματος, ο Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας στο Αγρίνιο του κ.Βορίδη ως κεντρικός ομιλητής, της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Συνέλευσης του κόμματος.

Ο κ. Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να φανεί σε κάτι χρήσιμος» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αφού, όπως υποστήριξε, «όλα τα αφηγήματα που προσπάθησε να παρουσιάσει στον λαό απέτυχαν» ενώ και η δημοσκοπική εικόνα που υπάρχει δείχνει «λαϊκή αναντιστοιχία». «Είμαστε φειδωλοί στις υποσχέσεις μας, κάποιες αναλάβαμε και σε τοπικό επίπεδο, όπως τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια ή την λύση στο θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ. αλλά η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μια διαρκή διάψευση και σε συνεχή επώδυνο συμβιβασμό» υποστήριξε ο κ. Βορίδης, ο οποίος επιχείρησε να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική σχεδόν σε όλους τους τομείς της.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «νέο αφήγημα» το οποίο προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και το οποίο, όπως υποστήριξε, προέκυψε αφού απέτυχαν όλα τα προηγούμενα. «Γιατί υποστηρίζει τώρα η κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει επενδύσεις και ανάπτυξη; Τι άλλαξε; Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από όταν έλεγε η κυβέρνηση ότι αν δεν μας δώσουν το χρέος θα απονομοθετήσει τα μέτρα που έφερε στη Βουλή. Δεν έχει περάσει καιρός από όταν έλεγε ότι θα αρθούν τα capital controls ή πως θα βάλει γραβάτα ο πρωθυπουργός. Τελικά, αυτό που κάνει ο κ. Τσακαλώτος είναι να ακολουθεί την πολιτική που ασκούσαμε μέχρι το ’14, όταν και γυρίσαμε στην ανάπτυξη, αλλά με πρόσθετα δις σε μέτρα και με καθυστέρηση σχεδόν τριών χρόνων», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης προέβλεψε συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και «ηγεμονικό αποτέλεσμα» για την Νέα Δημοκρατία. «Τα αποτελέσματα των εκλογών, όποτε και να γίνουν, θα είναι συντριπτικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος περιμένει τις εκλογές για να τιμωρήσει αυτούς που τον κορόιδεψαν και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακότερα από όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εμείς θέλουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις μετά τις εκλογές αλλά ο κόσμος θέλει κάποιος επιτέλους να κάνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει».

Ειδικές αναφορές έκανε στην Παιδεία, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ο υπουργός να παραδέχεται διακίνηση ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια και να λέει πως αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσει το φοιτητικό κίνημα. Για την εγκληματικότητα παραδέχτηκε πως έχει και η Ν.Δ. τις δικές της ευθύνες γιατί «επέτρεψε στο παρελθόν τα άβατα» αλλά τα τελευταία χρόνια μοιάζει ο νόμος να μην υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας. Τέλος, ειδική αναφορά έκανε σε όσα έχουν αποκαλυφθεί για συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση στηρίζεται σε αυτόν τον υπουργό αλλά είναι δυνατόν μέλη της να ανακατεύονται σε δίκες για ναρκωτικά; Ενδιαφέρεται και για άλλες υποθέσεις ο κ. Καμμένος; Εδώ ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι υπήρξε παρατυπία και είχε κινητό ο ισοβίτης. Μα αυτό είναι το θέμα ή ότι με το “παράτυπο” κινητό μίλαγε με τον υπουργό Άμυνας;». «Μένω άφωνος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης αναρωτώμενος «αν δέχεται ο Πρωθυπουργός τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Σε ερώτηση του agrinionews.gr για το κατά πόσον η Νέα Δημοκρατία έχει τον μηχανισμό και την δυνατότητα να βάλει στην εξίσωση τον «λαϊκό παράγοντα», όπως ισχυρίστηκε σήμερα το πρωί σε ραδιόφωνο της Αθήνας, ώστε να φανεί η δυναμική της στην κοινωνία, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι τα στελέχη ζητούν μετ΄επιτάσεως και είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο αλλά είναι μια απόφαση που θα πάρει ο αρχηγός της ΝΔ όταν θα το επιτρέπουν οι συγκυρίες.

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr