Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 στη Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου κέρδιζε το πρώτο της βραβείο στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ήταν το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008, που τίμησε την πλατφόρμα διάσωσης θαλάσσιων θηλαστικών «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ως το καλύτερο ετήσιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής πολιτικής για τη χρονιά που πέρασε.
Φέτος, οι εταιρικές της οντότητες ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., κέρδισαν το ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009 στην κατηγορία της καλύτερης περιβαλλοντικής επένδυσης, για την πολιτική οικολογικής οδήγησης και το πρόγραμμα μείωσης εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο εφαρμοσμένων πολιτικών, είναι το γεγονός ότι έχουν ως κατάληξη τη διαδικασία αντιστάθμισης των ρύπων, μέσω της επένδυσης του κεφαλαίου που αντιστοιχεί στους εκπεμφθέντες ρύπους, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαμέσου του ελβετικού μη-κυβερνητικού οργανισμού MY CLIMATE.
Στο δωδεκάμηνο που μεσολάβησε παρεμβλήθηκαν άλλα πέντε βραβεία, που καθιστούν το φετινό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ το έβδομο μιας σειράς που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των υπευθύνων, μιας και οι στόχοι που είχαν τεθεί το 2008, δεν είχαν ως προτεραιότητα τις βραβεύσεις. Αν σε αυτές προστεθούν και οι δύο συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς, το σύνολο των διακρίσεων φτάνει τον αριθμό 9.