Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

• Νέα γραμμή ηλεκτροδότησης στην Ορεινή Τριχωνίδα σχεδιάζει η ΔΕΗ. Θετική η παρέμβαση της Σοφίας Γιαννακά


Ενθαρρυντική είναι η απάντηση της Διοίκησης της ΔΕΗ για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής, Σοφία Γιαννακά, με θέμα την «Κατασκευή νέας γραμμής δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ προς τα Τοπικά Διαμερίσματα Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου και Κοκκινόβρυσης».
Στην ερώτησή της η Βουλευτής είχε επισημάνει ότι οι οικισμοί που υπάγονται στα συγκεκριμένα Τ.Δ. αντιμετωπίζουν μακροχρόνιο πρόβλημα ομαλής ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της προβληματικής όδευσης της κεντρικής γραμμής μέσης τάσης της ΔΕΗ μέσα από ορεινές δασικές περιοχές.
Το μεγάλο υψόμετρο, οι κακές καιρικές συνθήκες (συχνοί κεραυνοί, έντονοι άνεμοι και χιονοπτώσεις) συμβάλλουν στην έντονη πυκνότητα των βλαβών και την δυσκολία αποκατάστασής τους.
Στην απάντηση της ΔΕΗ, η διοίκηση της Επιχείρησης αποδέχεται τον προβληματισμό της Βουλευτού για τις αιτίας που εμποδίζουν εν έτη 2009 την απρόσκοπτη τροφοδοσία των τοπικών διαμερισμάτων της ελληνικής περιφέρειας με ηλεκτρική ενέργεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των συγκεκριμένων προβλημάτων προτίθεται να κατασκευάσει νέα γραμμή μέσης τάσης, μήκους 10χλμ κατά μήκος των προσφάτως κατασκευασμένων οδών. Υπόσχεται δε την συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, εντάσσοντας το στον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό 2009 – 2010 της Επιχείρησης.
Η Σοφία Γιαννακά σχολιάζοντας την απάντηση της ΔΕΗ ανέφερε τα ακόλουθα: «Τα ορεινά τοπικά διαμερίσματα του Δ. Θέρμου είναι απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Είναι λοιπόν αδιανόητο να καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξή τους εξαιτίας της προβληματικής ηλεκτροδότησής τους. Είναι λοιπόν θετικό το γεγονός ότι η ΔΕΗ αποδέχθηκε την μέχρι σήμερα ολιγωρία της στο ζήτημα αυτό και είναι σίγουρα ενθαρρυντική η πρόθεση της επιχείρησης για άμεση κατασκευή νέα γραμμής μέσης τάσης μέχρι το 2010».