Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σκληρή κριτική σε Σουφλιά από τον Θάνο Μωραΐτη για τα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αιτωλοακαρνανία



Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου κατά την παράδοση στην κυκλοφορία της Παράκαμψης Αγρινίου.

Η δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές έστησε μια ακόμη επικοινωνιακή φιέστα, αυτή τη φορά για την Παράκαμψη Αγρινίου. Σε ένα θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση και τα γαλάζια παπαγαλάκια της πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέσα σε μια πενταετία …21 χιλιόμετρα ενός έργου του οποίου σχεδόν το 50% ήταν έτοιμο ήδη από το 2004.
Οι ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου βαρύνουν κυρίως την κυβέρνηση η οποία δεν μερίμνησε για τη επαρκή χρηματοδότησή του. Φυσικά, στήθηκαν ξανά εικονικά σκηνικά για τη φιέστα, μιας και ο κ. Σουφλιας φωτογραφήθηκε σε δήθεν εργοτάξιο σήραγγας, το οποίο στήθηκε άρον άρον πριν λίγες μέρες για τις ανάγκες του προεκλογικού σόου
Όμως, ούτε τα εικονικά σκηνικά ούτε οι φιέστες αλλά ούτε και η πολιτικάντικη συνήθεια του κ. Σουφλιά να ρίχνει μπαλωθιές στον αέρα - ανακοινώνοντας δήθεν ημερομηνίες ολοκλήρωσης των έργων - δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.
Ειδικά για τα δημόσια έργα στην Αιτωλοακαρνανία η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Ο κ. Σουφλιάς λοιπόν δεν μας είπε:
· ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο.
· ότι δεν έχει μελετήσει τη σύνδεση με το Πλατυγυάλι.
· ότι έχει αραχνιάσει στα συρτάρια του η Παρατριχωνεια Οδός.
· ότι δεν έχει δεσμεύσει σχεδόν τίποτα από πόρους του Δ ΚΠΣ για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.
· ότι - με κυβερνητική ευθύνη - υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης για τον οδικό Άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Φυσικά δεν μας είπε τίποτα για τις μεγάλες ανησυχητικές καθυστερήσεις στο έργο της Ιόνιας Οδού Tον περασμένο Δεκέμβριο έπρεπε να έχουν παραδοθεί οι χώροι σε όλο το μήκος το έργου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί μόνο 13 από το 196 χιλιόμετρα. ‘Ολα αυτά την ώρα που η κοινοπραξία εισπράττει ήδη διόδια για το έργο στην ΠΑΘΕ.
Ας αφήσουν λοιπόν τα προεκλογικά επικοινωνιακά φιέστες και ας μας απαντήσουν ο κ. Σουφλιάς και η κυβέρνηση:
Ας μας πουν έστω ένα μεγάλο έργο το οποίο σχεδίασαν, προγραμμάτισαν και ολοκλήρωσαν στα πέντε αυτά χρόνια. Δεν υπάρχει ούτε ένα.
Όλα τα έργα για τα οποία διατείνεται ο κ. Σουφλιάς ήταν προγραμματισμένα και ενταγμένα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η προσφορά στην χώρα του εκλεκτού των ΜΜΕ κ. Σουφλια ήταν πέντε χαμένα χρόνια .
Πέντε χαμένα χρόνια προκειμένου ο κ. Σουφλιάς και ο κ. Καραμανλης να διαπραγματευτούν - και να τα βρουν τελικά - με αυτούς που κάποτε και από ταβέρνες - κατήγγειλαν ως μεγαλοσυμφέροντα και νταβατζήδες της οικονομικής και πολιτικής ζωής».

Σε ανάλογο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ η βουλευτής Σοφία Γιαννακά και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.