Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Οι μικροί μαθητές έδειξαν στο δρόμο στους "μεγάλους"… καθαρίζοντας την ακτή της Τουρλίδας

Συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της «Μεσόγειος SOS» και της «Legambiente»
για καθαρές ακτές


Με μια συμβολική κίνηση μαθητές και πολίτες του Μεσολογγίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δήμου της πόλης προέβησαν σε καθαρισμό της πλαζ στην Τουρλίδα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τον καθαρισμό των ακτών από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Μεσόγειος SOS» με σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και τη «Legambiente» με σύνθημα: «Clean up the Med».
Ο δήμος Μεσολογγίου συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για καθαρές ακτές, ενώ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών.


Σύμφωνα με το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.
«Οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων του Μεσολογγίου με την υποδειγματική τους παρουσία έδειξαν σήμερα το δρόμο στους μεγάλους. Ο όγκος των σκουπιδιών που περισυλλέγησαν προβληματίζει…
Με την ευκαιρία της έναρξης της θερινής περιόδου απευθύνω έκκληση στους λουόμενους στην πλαζ της Τουρλίδας αλλά και στις άλλες πλαζ του δήμου μας να σέβονται το περιβάλλον.
Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η καθαριότητα στις ακτές να είναι η καλύτερη, όμως χωρίς την συμβολή των πολιτών η προσπάθειά μας θα ακυρώνεται στην πράξη.
Σε κάθε περίπτωση όμως η παρουσία των μικρών μαθητών αλλά και συμπολιτών μας στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει τη δυνατότητα για διοργάνωση ανάλογων δράσεων στο μέλλον»
σημείωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του.
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, του Δημοτικού Σχολείου Ευηνοχωρίου, μέλη των συλλόγων «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» και Γυναικών «Η Θυσία», στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και υπάλληλοι του δήμου Μεσολογγίου.