Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Κατά της μεταφοράς του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης...

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κώστας Ράπτης υπεραμύνεται των θέσεων που διατύπωσε το ΔΣ του συλλόγου σχετικά με την μεταφορά του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στο Μεσολόγγι.
Την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ του συλλόγου με απόφασή του τάχθηκε κατά της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι καθώς τα μέλη του θεωρούν μη ενδεδειγμένο το σημείο που λειτουργεί ο νέος σταθμός λόγω γειτνίασης με το ιστορικό τείχος του Μεσολογγίου.
Παράλληλα με την ίδια απόφαση ασκούσαν έντονη κριτική στο δήμαρχο Μεσολογγίου, στο νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και σε άλλους δημόσιους φορείς για τους χειρισμούς τους στο θέμα,
Η απόφαση αυτή του ΔΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές για μειωμένα ανακλαστικά του συλλόγου, αφού η απόφαση για μεταφορά του ΚΤΕΛ έχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και ταυτόχρονα έκανε λόγο για απουσία οποιασδήποτε συνδρομής από το δικηγορικό σύλλογο στο δήμο Μεσολογγίου για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων της πόλης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου και αμέσως μετά η δήλωση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Κώστα Ράπτη.

«Με καθυστέρηση έξι και πλέον μηνών… το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου ασχολήθηκε ή καλύτερα «ανακάλυψε» την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για την μετεγκατάσταση του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης μας σε κτήριο απέναντι από την Πύλη.
Πραγματικά λυπούμαστε και προβληματιζόμαστε για τις θέσεις που υιοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, θέσεις που κατά την άποψή μας εκπορεύονται, αφενός από την πρεμούρα για άσκηση κακόπιστης κριτικής στη δημοτική μας αρχή και αφετέρου για την παροχή έμμεσης συνδρομής σε μέλη του συλλόγου τους.
Με λύπη θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Μεσολογγίου, ότι ο δήμος δεν έτυχε οποιασδήποτε συνδρομής από το δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου στη διαδικασία για την απαλλοτρίωση του πρατηρίου καυσίμων, έξω από την Πύλη αλλά και σε μια σειρά από άλλα φλέγοντα ζητήματα του δήμου όπως πχ. Αιγιαλός και Παραλία, Μαρίνα, Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας, Δημόσια Γη κλπ..
Επομένως το μόνο που μπορούμε να πούμε για την εν λόγω απόφαση είναι: «ότι και οι κρίνοντες… κρίνονται».


Έτσι προχθές ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου επανήλθε στο θέμα και σε δήλωσή του τόνισε:


"Κύριε Δήμαρχε,
Εν πρώτοις δηλώνω τον σεβασμό μου στον θεσμό του Δημάρχου και την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σου.
Κυκλοφορήθηκε από τον Δήμο και δημοσιεύθηκε στον τύπο ανακοίνωση και επειδή νομίζω ότι το περιεχόμενό της εκφράζει απόψεις σου, κρίνω αναγκαίο να διατυπώσω μερικές, προσωπικές πλέον, σκέψεις, που έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.
Η ανακοίνωση του Δήμου έχει επί λέξει ως εξής : «Με καθυστέρηση έξι και πλέον μηνών … το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου ασχολήθηκε ή καλύτερα «ανακάλυψε» την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για την μετεγκατάσταση του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης μας σε κτήριο απέναντι από την Πύλη. Πραγματικά λυπούμαστε και προβληματιζόμαστε για τις θέσεις που υιοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, θέσεις που κατά την άποψή μας εκπορεύονται, αφενός από την πρεμούρα για άσκηση κακόπιστης κριτικής στη δημοτική μας αρχή και αφετέρου για την παροχή έμμεσης συνδρομής σε μέλη του συλλόγου τους. Με λύπη θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Μεσολογγίου, ότι ο δήμος δεν έτυχε οποιασδήποτε συνδρομής από το δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου στη διαδικασία για την απαλλοτρίωση του πρατηρίου καυσίμων, έξω από την Πύλη αλλά και σε μια σειρά από άλλα φλέγοντα ζητήματα του δήμου όπως π.χ. Αιγιαλός και Παραλία, Μαρίνα, Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας, Δημόσια Γη κ.λ.π.
Κύριε Δήμαρχε,
Είναι τουλάχιστον αναληθές αυτό που αναγράφεται στην ανακοίνωση ότι ο Δήμος δεν έτυχε οποιασδήποτε συνδρομής από το Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου. Το αντίθετο, ακριβώς, συμβαίνει.
Όποιος φορέας της Πόλης, πολύ περισσότερο ο Δήμος, ζήτησε την συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου την είχε αμέριστη.
Συγκεκριμένα όσον αφορά τον Δήμο :
1. Ενθυμείσαι ότι όταν καθορίστηκε ο παλαιός αιγιαλός και σχεδόν χαρακτηρίστηκαν δημόσια κτήματα τα οικόπεδα του 1/3 των Μεσολογγιτών από περιμετρική μέχρι και τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ο Δικηγορικός Σύλλογος μαζί με τον Δήμο πρωτοστάτησε στις αναγκαίες ενέργειες με τα τότε κυβερνητικά στελέχη (όρα κ. Βερελή) για να βρεθεί λύση, όπως και βρέθηκε.
2. Κάθε φορά που η Πολιτεία επιχειρεί να ιδρύσει το Εφετείο στην πόλη του Αγρινίου υποβαθμίζοντας την Πρωτεύουσα του Νομού και αγνοώντας την προσφορά του Μεσολογγίου στο Γένος και ο Δήμος εζήτησε την συμπαράστασή μας, ο Δικηγορικός Σύλλογος συμμετείχε ολόψυχα στον αγώνα του Δήμου.
(και επί Δημαρχίας Ζωγράφου, και επί δημαρχίας Ρεπάσου,και επί δημαρχίας Παλκογιάννη, και επί δημαρχίας Πρεβεζάνου και επί της δικής σου).
Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι η έδρα του Εφετείου ενδιαφέρει πρώτιστα και κύρια τον Δήμον και ύστερα όλους τους άλλους.
3. Για την Μαρίνα ομολογώ ότι δεν έχω προσωπικά αντιληφθεί πότε ζητήθηκε η συνδρομή μας και δεν την δώσαμε.
4. Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα μπορούσαμε να συνδράμουμε στο ζήτημα «Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας» όταν επί τριάντα και πλέον χρόνια ο Δήμος δεν εκμεταλλεύθηκε τις τόσες ευκαιρίες για να το αποκτήσει !! Άλλωστε πότε ζητήθηκε η συνδρομή μας ; "