Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

"Βολές" Μοσχανδρέου κατά Σαλμά, Μαγγίνα και Λιβανού και όχι μόνο...

Με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανίας το 2000 και το 2007 Χρήστος Μοσχανδρέου εξαπολύει οξεία κριτική στους βουλευτές της ΝΔ Μάριο Σαλμά, Βασίλη Μαγγίνα και Σπήλιο Λιβανό (σ.σ. άγνωστο γιατί εξαιρεί από την κριτική του τον Δ. Σταμάτη) για ελλιπή πολιτική παρέμβαση για επίλυση προβλημάτων στο νομό.
Πέρα όμως της κριτικής ο κ. Μοσχανδρέου εξαπολύει και προσωπικές επιθέσεις στους προαναφερόμενους συνυποψήφιους του στη λίστα της ΝΔ και είναι βέβαιο ότι η επιστολή αυτή θα προκαλέσει νέα θύελλα εσωστρέφειας στην τοπική ΝΔ.
Ανεξάρτητα πάντως από τη βασιμότητα ή όχι των όσων καταμαρτυρεί ο κ. Μοσχανδρέου στους συνυποψήφιούς του πρέπει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει αν παραμένει στις τάξεις του κόμματος ή όχι και κυρίως γιατί αυτές τις καταγγελίες τις δημοσιοποιεί τώρα.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μοσχανδρέου:

«Πέρασαν 10 ημέρες από τις ευρωεκλογές και ανέμενα όπως όλοι οι Αιτωλοακαρνανές και εγώ προσωπικά την επίδειξη πολιτικής ευαισθησίας και ανάλογου πολιτικού θάρρους, όπως και την αυτοκριτική αυτών που τυχαίνει να είναι βουλευτές της Ν.Δ. και οι οποίοι ευθύνονται για τα συντριπτικά αποτελέσματα της Ν.Δ. στο νόμο.
Μιλάω για τα ίδια πρόσωπα τα οποία για να επιτύχουν την εκλογή τους έφτασαν ακόμη και το 2004 στην ανθρωποθυσία μου για να την εξασφαλίσουν.
Την τελευταία πενταετία δεν έχουν να επιδείξουν ίχνος ουσιαστικού ενδιαφέροντος, έστω και μικρού αποτελέσματος για ένα καυτό πρόβλημα που έχει ο νομό από άκρο σε άκρο , για αυτό και μέσα από την κάλπη οι Αιτωλοακαρνάνες ως πραγματικοί υπεύθυνοι πολίτες έστειλαν ηχηρό πολιτικό ράπισμα με την συντριπτική διαφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ – 10% από τις ευρωεκλογές του 2004 και -7% από τις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2007.
«Για να αντιληφθούν όλοι ότι τα φιλιά και οι αγκαλίτσες δεν έχουν πέραση στο νομό μας».
Ζητούν οι πολίτες με το μήνυμα των ευρωεκλογών σοβαρή ενασχόληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα καυτά προβλήματα του τόπου μας …. αλλά διερωτώμαι ποιος θα ασχολείται με αυτά ο Βασίλης Μαγγίνας που ως υπουργός άνοιξε αναψυκτήριο με ανασφαλίστους ινδούς διασύροντας την Ν.Δ. και την Αιτωλοακαρνανία πανελλαδικά ή ο Μεγαλοβιλλάρχης της Παλλήνης του 2002 Μάριος Σαλμάς που προσπαθεί από την θέση του υφυπουργού να διασώσει τον εαυτό του διορίζοντας συγγενείς του και μη σε κρατικές θέσεις αποβλέποντας σε προσωπικά και μόνο εκλογικά οφέλη και βέβαια δεν θα ασχοληθώ με τον ανύπαρκτο πολιτικά «σύμβολο» της διαπλοκής , τον ανεπάγγελτο κολωνακιώτη Λιβανό με τα νησιά και τα κότερα που ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με την ψήφο του συμφώνησε στην παραπομπή του πατρός του σε Εξεταστική το 1996 για την υπόθεση Καζίνο του Λαγονησίου.
Έφτασε η ώρα έστω και την υστάτη στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ και οι Βουλευτές του νομού να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα.
Να ασχοληθούν με την ανεργία των νέων ανθρώπων που δεν αντέχουν πια τα ανασφάλιστα και ολιγόμηνα stages, που στην πράξη είναι ένα ς απάνθρωπος εμπαιγμός, να ασχοληθούν με το όνειρο θερινής νυχτός το Πλατυγιάλι , με τους παινόμενους αγωνιούντες για την επόμενη μέρα φτωχούς αγρότες που ζουν εφιαλτικά καθημερινά την εξαθλίωση τους και με τα δεκάδες άλλα προβλήματα που μα ς κάνουν να νιώθουμε ότι αυτός ο νομός εξαιτίας της πεντάχρονης πολιτικής και της εγκατάλειψης της Ν.Δ. βουλιάζει πραγματικά…
Αυτά τα δηλώνω με αγάπη και αγωνία για την παράταξη και τον Αιτωλοακαρνανικό λαό που έμπρακτα υπηρετώ δια μέσω με του πολιτισμού ανιδιοτελώς επί μια 10ετία».