Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ισόβια στο δράστη της δολοφονίας του Θ. Μπερερή


Ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 12 μηνών, επέβαλε προχθές το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στον 62χρονο Κ.Δ. από το Μεσολόγγι, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 45χρονου Θεόδωρου Μπερερή, φίλου της κόρης το Δεκέμβριο του 2007.
Μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο εξέδωσε χθες το μεσημέρι την απόφασή του και αμέσως μετά ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Η κατηγορία που βαρύνε τον 62χρονο είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και το περιστατικό όπως αναφέραμς σημειώθηκε το Δεκέμβρη του 2007 στην περιοχή "Δίαυλος" Μεσολογγίου, έξω από μία "πελάδα".
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 13 Δεκεμβρίου 2007 ο 62χρονος πυροβόλησε με δίκαννο κυνηγητικό όπλο το θύμα στην περιοχή του λαιμού, τραυματίζοντας το θανάσιμα και αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Η κόρη του βρισκόταν μέσα στην πελάδα και όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ζήτησε τη βοήθεια γειτόνων, οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας διάφορα στοιχεία οδηγήθηκαν στα ίχνη του δράστη ο οποίος και συνελήφθη σε συγγενικό του σπίτι στο Αιτωλικό.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι μαζί του κατά την διάπραξη του εγκλήματος βρισκόταν και η σύζυγος του, ενώ ως αιτία της πράξης προέβαλε τον ισχυρισμό «ότι το θύμα είχε οδηγήσει τις κόρες του στα ναρκωτικά», κάτι που υποστήριξε και κατά την απολογία του.