Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Δημήτρης Σταμάτης: "Νότιος (σ.σ.Μεσολογγίτης ή Ναυπάκτιος) δεν μπορεί να γίνει νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας" !!!


Απίστευτη δήλωση του βουλευτή και πρώην νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας

Δημήτρη Σταμάτη


Ευθύνες στον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, στον ΓΓ της ΠΔΕ Σπύρο Σπυρίδων και στη ΝΟΔΕ για τις αρνητικές επιδόσεις στις Ευρωεκλογές της ΝΔ, στην Αιτωλοακαρνανία επέρριψε ο βουλευτής και πρώην νομάρχης Δημήτρης Σταμάτης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αχελώος TV» και στον συνάδελφο Μάκη Μάκκα.
Ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε για πολιτική ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα τον ΓΓ της ΠΔΕ τονίζοντας, ότι είναι απών από το νομό και ότι δεν γίνονται έργα από την Περιφέρεια.
Έμμεσα "φωτογράφησε" τον κ. Σαλμά ως τον υπεύθυνο για την αναποτελεσματική προεκλογική καμπάνια της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία και άφησε αιχμές, ότι αυτή είχε ως στόχο τη δική του και μόνο προβολή.
«Δεν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία και σε καμιά περίπτωση δεν θα παρευρισκόμουν ως απλός χειροκροτητής σε εκδήλωση που είχε ως αποκλειστικό στόχο την προβολή και μόνο του ομιλητή» δήλωσε ο κ. Σταμάτης για την απουσία του από την ομιλία του κ. Σαλμά, στο Μεσολόγγι, αφού όπως υποστήριξε είχε προτείνει «στις μεγάλες πόλεις να υπάρξουν κοινές ομιλίες από τους βουλευτές του κόμματος, πρόταση που δεν εισακούστηκε από τη ΝΟΔΕ και γενικότερα από όσους είχαν την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας».
Πέρα όμως από την κριτική που άσκησε στους κ.κ. Σαλμά και Σπυρίδων για τους χειρισμούς τους στις Ευρωεκλογές, ο κ. Σταμάτης παραδέχτηκε ότι ο Μάριος Σαλμάς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη ΝΔ και γι’ αυτό πρότεινε να διεκδικήσει τη θέση του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας.
Δύσκολα όμως όσοι τηλεθεατές παρακολουθούσαν την συνέντευξη και οι οποίοι διαμένουν στη νότια Αιτωλοακαρνανία (σ.σ. Μεσολόγγι και Ναύπακτο) θα μπορέσουν να «χωνέψουν» την αποστροφή του κ. Σταμάτη ότι « ο Σπήλιος Λιβανός θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή αλλά επειδή δεν κατάγεται από το Αγρίνιο ή βορειότερα … δεν μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την εκλογή…».

Σ.Σ. Ο κ. Σταμάτης φυσικά παρέλειψε …να αναφέρει ότι τα μεγάλα έργα των ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, Στράτου και Παλαίρου καθώς και της αποκατάστασης των χωματερών Ναυπάκτου και Αχελώου που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής, με δική παρέμβαση προφανώς περιήλθαν στην αρμοδιότητα επίβλεψης της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας, από την ΠΔΕ με αποτέλεσμα να τα «καρπώνεται» (σ.σ. και καλά κάνει) ο νυν νομάρχης… με ότι αυτό συνεπάγεται…