Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Δεσμεύσεις Σαλμά και Σπυρίδωνος για άμεση επίλυση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Σε πανηγυρικό κλίμα η θεμελίωση της νέας πτέρυγας 750τμ.
στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Τα προβλήματα "επί τάπητος" σε δίωρη σύσκεψη που ακολούθησε
Για περισσότερες από δυο ώρες ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς συζήτησε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ύστερα από την τελετή θεμελίωσης νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Σαλμάς άκουσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι διοικητές της 6ης ΔΥΠΕ Ν. Νικόπουλος και του νοσοκομείου Κώστας Κονίδας καθώς και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλμάς επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, με άμεσες προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ανακοίνωσε και την υιοθέτηση αιτήματος για διάθεση ειδικευόμενων ιατρών στην καρδιολογική κλινική καθώς και την προκύρηξη ακόμη μιας θέση μόνιμου προσωπικού.
Επίσης, ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε για πιο γρήγορη αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν σε ιατρικό προσωπικό είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω μετακίνησης σε άλλα νοσοκομεία.
Νωρίτερα στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο Υφυπουργός Υγείας παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου σε όλη την Αιτωλοακαρνανία για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης αλλά και των προνοιακών δομών.
Ο κ. Σαλμάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γρήγορους ρυθμούς κατασκευής του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο, στην κατασκευή νέου ΚΥ στην Κατούνα και στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών ιατρείων.
Αναφορικά με το νοσοκομείο Αγρινίου τόνισε την προσθήκη και τρίτου ορόφου και υπογράμμισε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για την προμήθεια της υλικοτεχνικής υποδομής μέσω του ΠΕΠ.
Επίσης ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκριθούν οι οργανισμοί λειτουργίας του νοσοκομείου Μεσολογγίου, του ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας και του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί στο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Στην τελετή θεμελίωσης παρέστη επίσης και ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Βρίσκομαι σήμερα στην πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για ένα έργο υψηλής σημασίας για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.
Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατασκευάζεται ήδη, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, συνολικού ύψους 2.050.000 Ευρώ. Το έργο αυτό προστίθεται σε μια σειρά από επενδύσεις στον τομέα της υγείας που έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνονται τα 45.000.000 Ευρώ που έχουν διατεθεί για το Νοσοκομείο Αγρινίου και τα 2.800.000 Ευρώ που έχουν διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, ενώ περαιτέρω χρηματοδότηση προγραμματίζεται μέσω του ΕΣΠΑ.
Συνολικά, περισσότερα από 50.000.000 Ευρώ έχουν διατεθεί από την πολιτεία για τον τομέα της υγείας στην Αιτωλοακαρνανία, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις αντίστοιχες υποδομές της περιοχής, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της».
Στις ομιλίες τους τόσο ο κ. Σαλμάς όσο και ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκαν στην συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στην κατασκευή της νέας πτέρυγας τόσο στο στάδιο της μελέτης όσο και της επίβλεψης.
Πάντως στην τελετή η ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας δεν εκπροσωπήθηκε…
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή της θεμελίωσης της νέας πτέρυγας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο, υπογραμμίζοντας όμως την αναγκαιότητα στελέχωσης των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή παρουσία του Υφυπουργού Υγείας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφενός γιατί ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραδέχτηκε την προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου και αφετέρου για το γεγονός ότι αναλήφτηκαν δεσμεύσεις για την άμεση δρομολόγηση λύσεων σε χρονίζοντα ζητήματα, όπως αυτό του οργανισμού του νοσοκομείου.