Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Λαμπρή εκδήλωση στο Αγρίνιο για τα 30χρονα του εργαστηρίου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ"


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι-Αγρίνιο) τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία,  πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, μια υπέροχη εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στo  Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο – λεύκωμα «30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία», που έγραψε η κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλ/νίας κ.κ. Κοσμά, πάτερ Βασίλειος.
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλ/νίας, κος Σπήλιος Λιβανός.
Ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας, κος Γιώργος Βαρεμένος.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κος Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου, κος Παύλος Μοσχολιός.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Λάμπρος Δημητρογιάννης
Οι Αντιδήμαρχοι κος Κωνσταντίνος Καλατζής, κα Μαρία Παπαγεωργίου και  κος Σπυρίδων Φλώρος.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κωνσταντούλα Κατσαρή.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κος Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Πρόεδροι Συλλόγων και Εκπρόσωποι  Φορέων,  εκλεκτά μέλη και εξαίρετοι πολίτες.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κυρία Διονυσία Σαμαντά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου μας κυρία Βασιλική Μαραγιάννη.  Την εκδήλωση συντόνιζε ο Φιλόλογος – Θεατρολόγος κ. Γιώργος Μικέλλης.
Στη συνέχεια αναγνώστηκε πεζό κείμενο  από το μέλος του Δ.Σ. κυρία Ασπασία Καρατζογιάννη. Ο κ. Γιώργος Αποστολάκος, δάσκαλος φωνητικής, ορθοφωνίας και διπλωματούχος ξεναγός απήγγειλε με τη θαυμάσια φωνή του το συγκινητικό ποίημα «Ο Σταυραετός» του Κώστα Κρυστάλλη.
Η συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ήταν έντονη όταν το λόγο πήραν ο εκπαιδευόμενος νέος μας Γιώργος Ρούσσης και η γονέας Λίνα Αθανασοπούλου.
Με λόγια καρδιάς μίλησαν για την πορεία τους στο Εργαστήρι το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Χριστίνα Φίλου καθώς και η πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» και νυν Αντιπρόεδρος  κα Ρούλα Σουμέλη.

 Λόγια δέσμευσης και ευχαριστίας απηύθυνε η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κυρία Μαρία Τσούτσου, η οποία θεώρησε ιερό χρέος να λογοδοτήσει και να εκφράσει την απέραντα ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους βοήθησαν στη δημιουργία του θεάρεστου αυτού έργου. Μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη και μετά από μεγάλη προετοιμασία, απόφαση της πριν 30 χρόνια υπογράφοντας δέσμευση ζωής με τον εαυτό της για την ίδρυση  και λειτουργία του Εργαστηρίου, μια όαση αγάπης για τα παιδιά με την πληγωμένη νοημοσύνη.  Κάλεσε όλους να έχουν αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο στην καρδιά τους, να το προσέχουν, διότι όπως είπε: «…μαζί το ξεκινήσαμε πριν 30 χρόνια και τα έργα ευποιίας και διακονίας έχουν ανάγκη την ουσιαστική έγνοια μας».
Η βραδιά έκλεισε με την σπουδαία υψίφωνο της λυρικής σκηνής  κυρία Τζίνα Φωτεινοπούλου. Η λάμψη της παρουσίας της, η ποιότητα της τέχνης της και οι εξαιρετικές  φωνητικές ικανότητές της λάμπρυναν την εκδήλωση και την κατέστησαν συναρπαστική και υψηλού επιπέδου, συμφώνα με τις κρίσεις των θεατών. Στο πιάνο τη συνόδευε ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.
Από το ΔΣ του Εργαστηρίου εκφράζονται σε σχετική ανακοίνωση θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης: το Ίδρυμα «Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα», το ξενοδοχείο «ESPERIA»  καθώς και τον «ΑΧΕΛΩΟ TV»  και το ανθοπωλείο του κου Χρήστου Πιστιόλη για τη χορηγία τους επί σειρά ετών.