Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κώστας Λύρος: "Στόχος μου να είμαι χρήσιμος για τους πολλούς κι ας μην είμαι αρεστός σε λίγους"


«Ως έχει» εγκρίθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, η εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, σχετικά με την αναπροσαρμογή, προς «τα πάνω», των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2020.
Κι αυτό διότι η εισήγηση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, αφού από την πλευρά της αντιπολίτευσης μείζονος και ελάσσονος δεν κατατέθηκε αιτιολογημένη «αντιπρόταση» όπως προβλέπει η νομοθεσία. Κάτι που είτε δεν γνώριζαν, είτε έκαναν πως δεν γνώριζαν για να δικαιολογηθεί η αδυναμία σύνταξης «αντιπρότασης».
Όπως αναφέραμε και σε ανάρτησή μας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) από πλευράς δημοτικής αρχής, κατά τη συζήτηση, η αύξηση των τελών αποδόθηκε στην αναγκαιότητα της ορθής λειτουργίας του ΧΥΤΑ και έτσι όπως τονίστηκε εντός της νέας χρονιάς θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου.



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην τοποθέτησή του, επεσήμανε τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της καθαριότητας λόγω της παλαιότητας ή του ελλιπούς  εξοπλισμού αλλά και το πόσο ενεργοβόρος είναι το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του δήμου. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την αδυναμία ολοκληρωμένης επέμβασης στις πρόσφατες πλημμύρες του Οκτωβρίου.
Η αντιπολίτευση γενικά και αόριστα ζήτησε να μην γίνουν αυξήσεις λόγω του ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΦΟΣΔΑ (φορέας διαχείρισης των ΧΥΤΑ), τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καθορισμός του κόστους για την απόθεση των σκουπιδιών.
Κατά την συζήτηση πάντως δεν έλειψαν οι υπερβολές και οι εκτός θέματος τοποθετήσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε κάθε περίπτωση από τη χθεσινή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος που διήρκεσε περισσότερες από δυο ώρες, θα επισημάνουμε τη δέσμευση του δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλο το εύρος του δήμου καθώς όπως τόνισε μεταξύ άλλων «θα είμαι χρήσιμος στους πολλούς κι ας μην είμαι αρεστός στους λίγους».