Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτινή ατμόσφαιρα και πολύς κόσμος στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο ΜεσολόγγιΜε την συμμετοχή πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκε χθες βράδυ το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην κεντρική πλατεία Μάρκου  Μπότσαρη, το οποίο ενθουσίασε για την πρωτοτυπία της ιδέας αλλά και της κατασκευής του.
Στην εκδήλωση εορταστικό τόνο έδωσαν οι μπάντες του δήμου Μεσολογγίου και του Μουσικού ομίλου "Ι. Ρωγών" καθώς και του δημοτικού ωδείου με την εκτέλεση χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος καλωσόρισε τους δημότες στην γιορτή της πόλης λέγοντας πως το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνεται σε όλους. Κώστας  Λύρος: «Τα χαμόγελα των παιδιών μας μεταδίδουν αισιοδοξία και δύναμη για το μέλλον»

Τα παιδιά ωστόσο έχουν ξεχωριστή θέση,  για τα οποία ο δήμος φρόντισε η διασκέδαση και η ψυχαγωγία τους να γίνει με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο και κυρίως με την ποιότητα και την αισθητική που ταιριάζει στην πόλη και τους ανθρώπους της. «Κάναμε ότι είναι δυνατό για να δούμε πολλά - πολλά χαμόγελα να γεμίζουν την πόλη. Χαμόγελα παιδιών που μας μεταφέρουν αισιοδοξία και δύναμη για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Κάλεσε δε τους δημότες αυτές τις γιορτινές μέρες να καταθέσουν το περίσσευμα της αγάπης και της αλληλεγγύης τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, έτσι ώστε κάθε παιδί να κρατήσει στα χέρια του το δικό του Χριστουγεννιάτικο δώρο.


Ο Κώστας Λύρος ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάσθηκαν προκειμένου η διοργάνωση αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα της επίσημης πρώτης εκδήλωσης του Δήμου να είναι άψογα. Ειδικότερα απευθύνει ευχαριστίες   στους συνεργάτες Αντιδημάρχους,  το Πνευματικό Κέντρο και την Πρόεδρο του , το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, τις Φιλαρμονικές του Δήμου και του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» και τους καθηγητές του Μουσικού Ωδείου. Επίσης ευχαριστεί τους εργαζόμενους και ηλεκτρολόγους του Δήμου, τους εθελοντές και την επιχείρηση του τόπου μας Μεταλλοδομή – Ι. Χουλιάρας, για την  αρτιότητα, την τεχνογνωσία και την συνέπειά της, στην κατασκευαστική υλοποίηση της ιδέας του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου. Συνεχάρη δε την συνδημότισσα δημιουργό του, Μαρία Κοττά, για το ταλέντο και την ιδιαίτερη έμπνευσή της.