Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του συνδυασμού "ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ" για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Μεσολογγίου


Με ανακοίνωσή ου ο συνδυασμός «ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ» με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρμούτσο αναφέρεται στην πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ) που επέβαλε η δημοτική αρχή στο Μεσολόγγι.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, αμέσως μετά τις εκλογές,  η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέφερε σημαντικές αλλαγές στον νόμο περί αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης Ι». Στις 19 Αυγούστου 2019  με ανακοίνωσή μας είχαμε αναλύσει  μια προς μία τις αλλαγές αυτές και είχαμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αλλαγές που έγιναν είναι αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές, καταργούν την απλή αναλογική στην πράξη και δίνουν την δυνατότητα στον Δήμαρχο να  υλοποιεί οποιαδήποτε απόφασή του, έστω και αν μειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια πρώτη γεύση των αλλαγών του νόμου πήραμε και στον Δήμο μας με το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών για το 2020. Παρά το ότι η παράταξη του Δημάρχου μειοψήφησε, η απόφαση υλοποιείται.
Την κύρια ευθύνη για τον νόμο έχει προφανώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και οι Δήμαρχοι, η ΚΕΔΕ και οι ΠΕΔ, η πλειοψηφία των οποίων ελέγχεται από την Ν.Δ., δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών. Ενώ ήξεραν, δεν αντέδρασαν γιατί οι υπερεξουσίες που προέβλεπε ο νόμος τους βόλευαν.



Εξαιρείται ….των ευθυνών ο πρώην Δήμαρχος κ. Καραπάνος, ο οποίος δεν είχε ακούσει! …..  τίποτα για το έγκλημα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Κε Δήμαρχε, λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί τα θέματα να έρχονται έγκαιρα και όχι αργοπορημένα και να τα ψάχνουμε πιο αναλυτικά με το μυαλό μας πάντα στον πολύπαθο δημότη.
Δυστυχώς η αύξηση θα στοιχίσει στον δημότη, πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζει η δημοτική αρχή, λόγω του ότι από το 2020  θα έχουμε αφενός αύξηση των αντικειμενικών αξίων, αφετέρου τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε κατοικίας η επαγγελματικού χώρου, θα λαμβάνονται από το Ε9 και όχι από την δήλωσή μας στην ΔΕΗ. Οι δύο αυτές αλλαγές επηρεάζουν άμεσα και τα δημοτικά τέλη.
Όπως αναφέρεται και στην απόφαση 312/2019, οι σύμβουλοι της παράταξής μας καταψήφισαν την αύξηση των δημοτικών τελών.
Τέλος, όποιος Δήμαρχος θέλει να λέγεται δημοκράτης, θα πρέπει να καταργήσει τον νόμο στην πράξη, ακολουθώντας πλειοψηφίες και όχι μειοψηφίες.»