Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Αιτωλικό. Επικίνδυνο χόμπι το ... ψάρεμα.

Πληθαίνουν διαρκώς τα παράπονα των διερχόμενων οδηγών από τα γεφύρια του Αιτωλικού καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται τις μέρες αυτές. Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει διευκολύνει πολύ την πρόσβαση των "ξενιτεμένων" αλλά και των επισκεπτών στην περιοχή με αποτέλεσμα ο όγκος των οχημάτων που διέρχονται καθημερινά από τα γεφύρια να έχεις πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το κοντινό παρελθόν. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στο δεύτερο γεφύρι, να υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη επικινδυνότητα καθώς δεκάδες είναι τα άτομα τα οποία ψαρεύουν όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και της νύχτας. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τους συμπολίτες μας που διέρχονται πεζοί καθημερινά από το σημείο αυτό καταλαβαίνουμε εύκολα ότι από τύχη μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.Το περιθώριο δεξιά κι αριστερά σε κάθε γεφύρι είναι ιδιαίτερα στενό και δεν επαρκεί παρά μόνο για ένα άτομο τη φορά. Σκεφτείτε λοιπόν ότι μιλάμε για έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης, στις άκρες του οποίου υπάρχουν διαρκώς δεκάδες ερασιτέχνες ψαράδες ενώ παράλληλα διέρχονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, ηλικιωμένοι, παιδιά, μαμάδες με καρότσια...

Είναι επιτακτικό οι αρμόδιοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να κάνουν κάτι γι αυτό. Οι κακές καιρικές συνθήκες (ακόμα και μέρες με βροχή είναι γεμάτα με ψαράδες τα γεφύρια), η απροσεξία του οδηγού ή του πεζού (με την διαρκή χρήση των κινητών για παράδειγμα), το αλκοόλ είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα. Ας μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.