Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Με συμβολισμούς και αξιοσημείωτη συμμετοχή η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση


Με αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με ομιλητές τον τέως πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Μια συνέλευση που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς σημειολογικά θέτει το Μεσολόγγι «σταθμό» στην σύγχρονη διαδρομή του κόμματος, καθώς πριν 16 χρόνια πάλι στο Μεσολόγγι είχε γίνει ανάλογη «πρώτη» συνέλευση για τη δημιουργία  του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ). Έτσι με δεδομένο το «άνοιγμα» που επιχειρείται προς το κέντρο από την ηγεσία του κόμματος διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή για ανασυγκρότηση και διεύρυνση έχει αφετηρία και πάλι το Μεσολόγγι.
Παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραΐτης καθώς και η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου. Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην Γ.Γ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης και ο πρώην Γ.Γ. Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδίωξη ήταν ένας πλούσιος, εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος θα συνδυάζει την πλατιά απεύθυνση στους δημοκρατικούς πολίτες ώστε να ενταχθούν στην μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές του Νομού και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.
Ακολούθως τέθηκαν ερωτήματα στους ομιλητές από τα μέλη και τους φίλους  οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και την ελπίδα για την επιτυχία της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην νεοσύστατη Γεωπονική Σχολή Μεσολογγίου με τους προαναφερόμενους και άλλους τοπικούς παράγοντες, όπου τους υποδέχτηκαν οι πρόεδροι των τμημάτων της Σχολής. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβουν για την επίλυση τους.
«Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε ιδιαίτερη συμβολική αξία δεδομένου ότι η νέα σχολή ιδρύθηκε κατά την περίοδο της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστώντας την αδικία που υπέστη η πόλη από το σχέδιο «Αθηνά» από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου.