Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτινό το κλίμα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα την παραμονή των Χριστουγέννων


Κάλαντα, μελωδίες των Χριστουγέννων και ευχές πλημμύρισαν από νωρίς, την παραμονή των Χριστουγέννων, τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.
Συλλογικοί φορείς επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για να ευχηθούν στον ίδιο και στους συνεργάτες του «Καλά Χριστούγεννα» και να ψάλλουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Η μέρα ξεκίνησε με κάλαντα από την Πελοπόννησο που τραγούδησαν παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές από το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόεδρος Κατερίνα Πολυκρέτη και άλλα μέλη του ΔΣ.
Στη συνέχεια, την Περιφέρεια επισκέφθηκε αντιπροσωπεία παιδιών του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συνοδευόμενα από την τοπική έφορο Τούλα Σταματοπούλου, τον Γραμματέα Παναγιώτη Παναγόπουλο, τα μέλη Χριστιάννα Σπηλιώτη και Μαριάννα Ξυνή, καθώς επίσης τα στελέχη Γιάννη Καρούμπαλο, Σοφία Παπαδοπούλου και Γρηγορία Σταυροπούλου.
Το δικό της τόνο έδωσε η Φιλαρμονική υπό την καθοδήγηση του Μο Κωνσταντίνου Κοτσορώνη, που είναι τμήμα του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας με υπεύθυνη την Ιωάννα Μαρτζάκλη.
Ακολούθως, τραγούδησαν και χόρεψαν τμήματα από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Πατρών, συνοδεία των μελών του ΔΣ Γιάννας Δρούκα και Γιώργου Μπαράκου, και τη συμμετοχή του υπεύθυνου του χορευτικού Διογένη Οικονόμου.
Έπειτα, η χορευτική ομάδα και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου έδωσαν το «παρών», μαζί τον Πρόεδρο Νίκο Κωστή, την Αντιπρόεδρο Μαρία Κανελλοπούλου, τη Γραμματέα Ειρήνη Χειμώνα, την ταμία Λίτσα Σίψα, το μέλος του ΔΣ Θεόδωρο Ζαγλάρα, τη χοροδιδάσκαλο Κωνσταντίνα Ζάγκλα και τον χοράρχη Λύσσανδρο Παναγόπουλο.
Οπλίτες από το ΚΕΤχ με επικεφαλής τη μόνιμη λοχία Ελένη Χαντζάρα είπαν τα κάλαντα κι αντάλλαξαν ευχές με τον Περιφερειάρχη.
Ποντιακά κάλαντα απήγγειλε αντιπροσωπεία του Σωματείου «Φάρος Ποντίων Πατρών» με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Αντωνιάδη.
Τέλος, ήχους από την Ήπειρο μετέφερε ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Χάιδα και τμήματα του χορευτικού και των χορωδιών του Συλλόγου. Συνόδευαν επίσης οι συντονιστές Γιώτα Μάντζου και Θεοφάνης Μάντζος από το τμήμα «Τραγούδια της Παρέας».
Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε χαρούμενα Χριστούγεννα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όλοι οφείλουν να προσπαθήσουν ώστε το πνεύμα της χαράς και της αλληλεγγύης αυτών των ημερών να διαρκεί όλο το χρόνο. «Μακάρι να φτάσουμε κάποτε σε ένα σημείο ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε ευχές, γιατί αυτές θα έχουν πραγματοποιηθεί. Μέχρι τότε όμως, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια από όλους μας, μικρούς και μεγάλους…» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το εορταστικό κλίμα των ημερών απόλαυσε ο Περιφερειάρχης μαζί τη σύζυγό του Εύη Παππά και τον γιό τους Θανάση, όπως επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιώργος Σύρμος, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και άλλα στελέχη της Περιφέρειας.