Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Στον Γιώργο Σεφέρη αφιερώθηκε ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμό Ποίησης των εκπαιδευτηρίων "Παναγία Προυσιώτισσα"


Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» στο Αγρίνιο ολοκλήρωσαν τον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης , αφιερωμένο φέτος στον Γιώργο Σεφέρη , με μια όμορφη τελετή απονομής χρηματικών επάθλων, βραβείων και επαίνων. 
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια όλου του Νομού, με συμμετοχές που ξεπέρασαν κατά πολύ σε αριθμό τα προηγούμενα χρόνια. Απονεμήθηκαν συνολικά 6 βραβεία με χρηματικά έπαθλα και 8 έπαινοι με δώρα βιβλία ποίησης. 
Το Α’ Βραβείο της Α΄ Κατηγορίας κέρδισε η μαθήτρια του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, Τσίντζα Ευαγγελία, ενώ το Α΄ Βραβείο της Β΄ Κατηγορίας ο μαθητής του ΓΕΛ Βόνιτσας, Γερονικολός Οδυσσέας.


Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς , με τις πρωτότυπες δραματοποιήσεις ποιημάτων του Σεφέρη, απέδωσαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας , κας Δήμητρας Μελικόκη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί, κα Γεωργία Τριανταφύλλου - Ξυγκά και κα Αθανασία Θεοδωροπούλου. 
Τη φετινή τελετή λήξης του Διαγωνισμού, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 60 ετών λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», τίμησαν με την παρουσία τους μαθητές με τις οικογένειές τους, φίλοι και προσκεκλημένοι των Εκπαιδευτηρίων, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με τα ποιήματά τους, που αγαπούν την Ποίηση και τη βάζουν στη ζωή τους.
Συγχαρητήρια στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» που καθήλωσαν με τις ερμηνείες τους, που επικοινωνούν μέσα από την Ποίηση και την κάνουν θέατρο και τραγούδι.