Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

μέχρι την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Μεσολόγγι το λείψανο του Αγίου Λουκά Κριμαίας. Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πτολεμαΐδας η αποψινή ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου 2017, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος,ενώ η υποδοχή έγινε στον αύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου. Ακολούθησε δέηση και δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αργολίδος.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για τον κόπο να μεταφέρει το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά,ιδιαίτερη ευλογία για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την Ιερά Μητρόπολή μας γενικότερα, μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε για την υποδοχή και την πρόσκληση τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και μίλησε στους πιστούς για το βίο και τα θαύματα του Αγίου Λουκά.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος μέχρι την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, το απόγευμα.

Στην ακολουθία των Χαιρετισμών, σήμερα Παρασκευή, καθώς και στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.