Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Ιδού η έμπρακτη κυβερνητική στήριξη του Μεσολογγίου

Με ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου αναφέρεται στις κυβερνητικές ενέργειες για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, πράγμα το οποίο καταδεικνύει με απόλυτα πειστικό τρόπο το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τη δρομολόγηση και υλοποίηση χρόνιων προβλημάτων που αναζητούν λύσεις. Συγκεκριμένα:

α) Με την υπ’ αριθ. ΑΔΑ: ΩΝΛΟ465307-ΖΗΣ απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση εγκρίθηκε ποσό 100.000 ευρώ για την προκαταρκτική μελέτη οριστικής επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης του Αιτωλικού. Ο χαρακτηρισμός δε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη του έργου ως «εθνικό», ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική γενναία χρηματοδότησή του.

 

β) Με την υπ’ αριθ. ΑΔΑ: 6Μ6Χ465ΘΞ-8ΝΘ / Ορθή Επανάληψη 23-3-2017 απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης δέσμευσε πίστωση 1.800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 572/2016) για το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση βλαβών από τις φυσικές καταστροφές Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – καθαρισμός, διάνοιξη και εκβάθυνση (αποκατάσταση λειτουργικών βαθών) διαύλου ανατολικής Κλείσοβας και λιμένα Μεσολογγίου».

γ) Η Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Μεσολόγγι, ανακοίνωσε στις 25-3-2017 την απόφασή της – μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – προς δημοσίευση στο ΦΕΚ τον χαρακτηρισμό του παλαιού Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ως μνημείου, ώστε να μπει στην διαδικασία χρηματοδότησης προς αναπαλαίωση και αποκατάσταση. Συνοδευτικά με τα παραπάνω με την υπ’ αριθ. ΑΔΑ: 7ΖΒ54653Π4-Τ41/20-3-2017 απόφαση της κας Κονιόρδου εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Πλευρώνας.

δ) Βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μεταφοράς και μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλίας, στο κτίριο της οδού Ναυπάκτου (πρώην καπναποθήκες), προτεινόμενου προϋπολογισμού 2,5-3 εκατ. ευρώ.

ε) Τέλος, όσον αφορά τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας, είναι στο τελικό στάδιο προσλήψεις πέντε (5) μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου (2 παθολόγων, 1 καρδιολόγου, 1 νεφρολόγου, 1 αναισθησιολόγου). Επίσης εγκρίθηκε με σχετική υπουργική απόφαση στις 15-3-2017 και δεύτερη μόνιμη θέση (επιμελητή Β) καρδιολόγου, η οποία σύντομα θα πάρει το δρόμο της προκήρυξης (δηλαδή 2 + 2). Είναι σε διαδικασία τελικής κρίσης η μόνιμη θέση ενός (1) ψυχολόγου και επαναλειτουργεί ήδη ο αξονικός τομογράφος.

Ως προς την πρωτοβάθμια υγεία, σύντομα το ΠΕΔΥ (πρώην ιατρεία ΙΚΑ) μεταφέρεται σε νέο κτίριο (στο ισόγειο που στεγάζεται η αποκεντρωμένη διοίκηση και ενισχύεται με δύο (2) επιπλέον ιατρούς. Τέλος προκηρύχθηκε η θέση ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ευηνοχωρίου, αρμοδιότητας του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού (υποβολή αιτήσεων μέχρι 31-3-2017).

Αυτά προς ενημέρωση των συμπολιτών μας. Υπάρχουν επομένως και καλές ειδήσεις, αρκεί να μην τις αγνοούμε…"