Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σε πρεσβύτερο χειροτονήθηκε ο π. Ιωάννης Στέκας

Την Κυριακή Β’ Νηστειών, 12 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου χειροτόνησε στον βαθμό του πρεσβυτέρου τον διάκονο του Ναού π. Ιωάννη Στέκα.

Κατά την προσφώνησή του ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε τα πρόσωπα εκείνα που συνέβαλλαν στην καλλιέργεια του πόθου της ιερωσύνης, καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν στην πορεία του. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε όλο αυτό το διάστημα που διακόνησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

 

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στην αποστολή του κληρικού μέσα στον σύγχρονο κόσμο και παρότρυνε τον π. Ιωάννη να διακονήσει ως νέος πρεσβύτερος με φόβο Θεού και συνέπεια στην αποστολή του, κλείνοντας τα αυτιά του στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την πρεσβυτέρα και τους γονείς και των δύο για την συμπαράστασή τους στο νέο κληρικό, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει και να καλέσει τους νέους και τις νέες που έχουν την δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να διακονήσουν ως ιερείς και πρεσβυτέρες την Εκκλησία του Χριστού, διότι είναι η υψηλότερη αποστολή που υπάρχει στον κόσμο.